23.6.2019

Plán byl vstávat v 5 ráno, abych zaútočil na Glen pass po 6. Ale v noci byla solidní kosa, tak jsem budíček posunul na 6. 😉 Po šesté slyším kroky, tak vykouknu a kolem zrovna prochází Tereza a její parta. Za chvilku jsou pryč a já ztuha roztáčím ranní kolco. Nakonec ale po sedmé vyrážím. Mám to jen jednu míli, takže to půjde. Svah je ve stínu, tak je sníh stále zmrzlý a já se bezpečně zakusuji do sněhu. V půlce cesty nějak ztratím stopy, tak to beru středem nahoru. 🙂 V Glen passu – 3 651 m.n.m. jsem po 8 a výhledy na obě strany jsou opět luxusní. Jen hory, kam se podíváš.

Glen pass – 3 651 m – there are only mountains. 🙂

Dlouho se neudržím a pokračuji v sestupu. Chci se dostat co nejblíže k dalšímu passu – Pinchot pass. Tato strategie bude aplikována i v další dny. Ideálně brzy ráno se dostat do passu, sejít do údolí a přiblížit se co nejvíce dalšímu passu.

Na druhé straně passu slunce již delší dobu masíruje svah, takže sníh začíná být měkký. Hlavní sešup ještě stihnu a moc se nebořím, ale pak už to je stará klasika – bořím se, hledám trail, postupuji pomalu.

Still on the right trail. 😀

Trail se pod passem proplétá mezi spoustou jezer, které jsou místy i spojené, kde vede trail. Takže brodím. U prvního je za brodem celá parta od Terezy a holčina se ptá, zda před brodem nejsou hůlky. A taky, že jo. Samozřejmě jsem je vzal přes brod sebou. 😉

Crossing between 2 lakes.

Parta odchází první a za chvilku i já. Pokračuji v krosu a tu proti mě jde Tereza a ptá se, zda jsem nenašel MOBIL!!! Tak to je mazec. Nechám batoh na zemi a přidávám další pár očí. Bohužel je všude sníh a mobil je stříbrný. Z party je přidal ještě jeden týpek, ale bohužel se mobil nenašel. Tohle je fakt masakr. Nejde o mobil (to je kus železa), ale o fotky, videa z PCT. O navigaci, atd. I teď, jak to píšu, tak mi běhá mráz po zádech. Bohužel se nakonec muselo jít dál.

Pomalu scházím dolů do údolí, ale stále je spousta sněhu. Už ho začínám mít celkem dost. Sierra se sněhem je luxusní, ale je to za velkou cenu. Pojďme se na to kouknout zblízka. Začnu od toho nejméně důležitého.

3. Jde se opravdu pomalu, míle nenaskakují.

2. Je to fyzicky velice náročné. Ujdu 10-12 mil za celý den a jsem vycucaný. Je to dáno neustálým bořením se do sněhu a hledáním trailu.

1. Ale hlavně chůze na sněhu je násobně nebezpečnější než klasika. Nevíte, co je pod vámi, stačí jeden chybný krok a je zarobeno. Odřené kolena, nohy už nepočítáme. Párkrát už to bylo na hraně, kdy to bylo opravdu nepříjemné proboření.

Při dalším brodění je vody až po trenky. 😀 Ale je krásně slunečno, takže za chvilku jsem v rámci možností ok. Nakonec sníh zmizí a všude je spousta vody z tajícího sněhu. A kde poteče voda nejlépe? No přece na trailu. 😉 Takže se trail místy mění na potok.

On my way to valley without snow.

Nakonec dorazím na dno údolí, kde je postavený lanový most, který se solidně rozhoupe, jak po něm jdu. Ale jsem za něho rád, protože Woods potok je nyní divokou řekou. Přímo u řeky mám pauzu na jídlo a uvažuji, jak daleko se ještě budu chtít dostat. Je cca 4:30 odpoledne, jsem těsně před míli 800 a Pinchot pass je míle 807. Nakonec se rozhoduji, že půjdu, dokud nebude sníh a já budu ok.

Beautiful bridge above Woods creek.

Za chvilku tedy narážím na další milník – 800 mil. Ale tady v Sierře to jaksik nemá takovou váhu jako v pouštní pasáži. No jo, hory jsou hory. 🙂

Mile 800!

A navečer si trail pro mě připravil luxusní okolí. Krajina je místy alpského charakteru, neustále lehce stoupám kolem Woods potoku/řeky a užívám si to. Tohle mi opravdu zvedlo náladu. Je až neskutečné, že za jeden den jdu po zmrzlém sněhu, tajícím sněhu, trailu, který je nonstop potok a nakonec luxus tradičním trailem.

I wanted to get as close as possible to Pinchot pass. Trail was without snow and stunning.

Kolem míle 802 vidím celou partu, jak již vegetí v kempu dle mapy. Já ještě zarvu jednu míly a najdu v rámci možností rovné místo. Vypadá to, že se uvelebím mezi 2 šutráky. Zítra napíšu, jestli to byla dobrá volba. 😉

My spot for tonight between rocks.

Na večeři nastoupila značka Knorr a její kuřecí rýže. To už je pomalu 8 večer, a tak se snažím co nejrychleji vše zmáknout. Zítra bych rád vstával v 5. Tak to jsem sám zvědav, jak to dopadne. 😁

Dneska: 13 mil, total: 803 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *