27.3.2016

Ráno snídaně, a pak fičím před agenturu – mám v plánu půldenní výlet k dalším zajímavým místům kolem Cusca. Je neděle a agentura je zavřená, tak jsem lehce nesvůj, co bude. Nakonec mě až po 9 vyzvedne holčina a to jsem tam měl být přesně v 8:30. 🙂 Tentokrát nás je víc, takže jedeme větším busem. POfotím něco málo při výjezdu z CUsco, kde je to o poznání jiné než v centru.
IMG_1504 IMG_1513 IMG_1528 IMG_1530Naše první zajímavá zastávka je Salinas – místo, kde z hory teče pramen, který je velice bohatý na sůl, a tak je zde tisíce mini terasových bazénů, kde procesem vysychání získávají sůl. Náš průvodce ale solidně bojuje s angličtinou = výklad je celkem strohý. Synek se sice snažil, jen co je pravda, ale na anglicky mluvícího průvodce to nebylo.
IMG_1536 IMG_1537 IMG_1547 P1070238 IMG_1551 IMG_1576Další zastávka byla v Moray, kde se nachází „incká laboratoř“. Jedná se kruhovitou spirálu, kde každá terasa má své vlastní mikroklima a Inkové se snažili zjistit, kde co pěstovat.
IMG_1583 IMG_1588 IMG_1590Zpět do Cusco jsme dorazili kolem 3 odpoledne, ale za mě to bylo takové nemastné, neslané. Ale uznávám, že jsem byl ještě stále unavený z výletu k Machu, takže i to sehrálo roli. Na hostelu se překvapivě setkávám s Pablem, který měl být již pryč. Nakonec sehnal lístek do Nazca až na 6 večer, a tak ještě pokecáme a kolem 5 se loučíme. Já mám ještě čas, bus mi jede až v 8 večer. Řeším věci na netu a kolem 7:15 si nechám zavolat taxi. Kolem půl osmé večer jsem na stanici a nastupuji do autobusu společnosti Cruz del Sur. A to vám byla bezpečnost. Borec projel jak osobní bágl, tak jste prošli rámem jako na letišti. Další vás točil na kameru, jak jste nastupovali a pak ještě jednou, jak jsme již seděli v buse. Dostali jsme i jídlo, teplou deku, takže jsem to za chvilku zalomil a na pohodu spal.