20.7.2022 – trail podle pravítka

V noci se vítr trochu uklidnil, takže nakonec toho písku nebylo tolik. Ale i tak bylo třeba veškerou elektroniku hlídat – s drobným pískem nejsou kamarádi. Dneska se mi daří ranní kolečko celkem rychle zvládnout, takže v 7:45 naskakuji na rovnou linku (trail/prašná cesta) a pokračuji. Fouká celkem chladný vítr, což velice oceňuji, protože dneska to bude další den bez mraků, stínu a teplotami atakující 35 stupňů.

Dnešní fotky budou vypadat jako bych je vyfotil během jedné hodiny, ale trail na pár mini výjimkem (oblouk, mini esíčko, atd.) byl opravdu podle pravítka a bylo to neskutečných cca 20 mil!

Okolí je jakoby z jiného světa. Nebýt té prašné cesty, tak mám pocit, že jsem se přesunul na nějakou nehostinnou planetu, kde nikdo jiný než já není. Absolutní absence stromů kam oko či foťák dohlédne, jen mini keře. A mezi touhle pustinou je náhle oáza v podobě další solární pumpy. Nabírám si 4 litry, protože další potvrzená voda je za cca 15 mil.

Po desáté mám první pauzu a říkám si, že by bylo zajímavé dneska nikoho nepotkal a mít tuhle pustinu jen sám pro sebe. Ale za chvilku se mi tahle myšlenka rozpadne, kdy kolem proletí hiker. 😂

Po pauze pokračuji jak jinak než po trase, která jak střelí. Trail se postupně zvedá, s každou další vlnou jsem o něco výše. Vždy si fotím jak pohled přede mnou, tak i to, co už mám za sebou – ano, pořád rovná čára. 😉

Obědovou pauzu vyhlašuji před finálním kopcem pro dnešní den kolem půl jedné. Během hodinové pauzy kolem projdou další 4 hikeři. Ok, tak dneska to opravdu nebude bez lidí. Vítr sice přestal foukat, ale zatím se stále cítím dobře, i když vzduch stojí na místě a místy se “vaří”. Během pauzy studuji vodní zdroje a za nějakých 8 mil bude další solární studna/pumpa, což by bylo cca 22 mil pro mě. Dojdu tam a uvidíme, jak to bude s časem.

Po čtvrté jsem tam a voda je “hlídána” stádem krav. Naštěstí se krávy přímo u vody hned zvedají, když se přiblížím, takže na pohodu nabírám studenou čistou tekoucí vodu. Co mě ale zaujme, jsou divocí koně za stádem krav. Slyšel jsem o tom, že by tady mohli být a je to tady. Fotím si jednoho krasavce bílé barvy.

Kousek od vody si dávám pauzu a rozhodnu se, že to dneska dotáhnu až k dalšímu zdroji, který je vzdálen dalších 7 mil. Čas mám luxusní, takže do sedmi bych to mohl stihnout. Vycházím v půl páté a za chvilku se trail odděluje od rovné čáry a bere odbočku vlevo. Tam bohužel trail vletí do tekutých písků, takže zpomalím a je to i vyčerpávající. Ale vidina čerstvé vody je silnější a já se skrz to tekuté peklo prokousávám dál. 😉

Před sedmou jsem na místě a mám za sebou 29 mil! Solidní cifra. Ale dneska se mi šlo opravdu hodně dobře a taky dbát na pitný režim. 😉 Záda sice potají chystají revoluci kvůli váze batohu díky vodě, ale tentokrát to nepodcením. U vody, která je vyvedena z trubky, potkávám French mana a Sama. Rád je vidím a chvilku pokecáme. Pak nabírám 3 litry vody a jdu hledat místo pro stan.

Poslední hodinu jsem si říkal, že to bude celkem ořech najít místo mezi nahusto “osazenými” keři, ale hned u vody je mini kopeček, kde jsou keře celkem daleko od sebe. Za chvilku mám fajn místo a na pohodu dojíždím parádní den. Vařím si opět Knorr rýži a když večeřím, tak postupně dojdou i ti 4 hikeři, kteří prošli během mé obědové pauzy a já je pak předešel během odpoledne. Den končí krásným západem skunce a čeká mě klasická dvojka.

Jak začnu psát článek, tak se mi zavírají oči. Ok, jen na chvilku zavřu oči a pak to dopíšu. Překvapivě opravdu za 20 minut otvírám oči a doklepnu článek za dnešní den. 😉

dneska: 29 mil (46 km), total: 1 397 mil (2 235 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *