21.7.2022 – menší změna okolí, teplota zůstává stejná (masakriální 😂)

Tak noci se mi tady pozdávají – je opravdu příjemně teplo. Až se mi nechce vstávat, ale nakonec se “donutím” v 6:30 začít další den, dneska s číslovkou 79. Jsem překvapený, že ještě vidím ze šesti včerejších stanů čtyři. Se vstáváním na tom budou stejně jako já. 😉

Před osmou jsem hotov, jeden pár vystartoval cca 15 minut přede mnou, jeden hiker zrovna odchází a poslední ještě filtruje vodu ve stanu. Co se týká vody na dnešní den, tak to bude trochu složitější. Na první pohled to v navigaci vypadalo slibně – spousta vodních zdrojů, ale komentáře opakovaly jednu jedinou frázi – vyschlý zdroj. Další ověřená voda je až rybník za 14 mil. Takže jsem ráno vypil, co to dalo a beru si další 3 litry s sebou. Vymetená obloha to říká jasně – dneska se budete všichni pořádně potit. 😉 Okolí trailu ze začátku vypadá, že bude kopírovat včerejší den. Chyba, velká chyba. 😉 Trail začne nenápadně stoupat a v dálce vidím stromy! Už jsem málem zapomněl, jak vypadají. 😂 Před desátou si dělám pauzu a stromy již začínají být celkem blízko trailu. Že by polední pauza byla po dvou dnech konečně ve stínu? Necháme se překvapit.

Z nenápadného stoupání se stane stoupání velice nápadné – košile je za chvilku skrz na skrz propocená a tempo je najednou pomalejší. Ale díky tomu se dostanu do pasáže, která jakoby tady nepatřila, jakoby ji tady někdo omylem přidal k CDT. Docela dost jehličnatých stromů, keře jsou vyšší, zelenější a působí zdravěji. Je kolem půl jedné a já začínám klesat k rybníku. Vidím, že se opět vracím do “vyčištěné” oblasti (žádný strom), takže si najdu nejbližší strom a mám pauzu na oběd. Vodu ještě mám, tak není problém. Opravdu změna mít pauzu krásně ve stínu a nevařit oběd a sebe na slunci. 😂

Po obědě dorazím k rybníku a beru si tak, abych k dalšímu zdroji vody (opravdu první a ověřený zdroj je až za 12 mil) měl 2 litry. Voda sice vypadá všelijak, ale nyní razím heslo: “Raději nějakou/špinavou vodu než žádnou vodu.” 74. den mě proškolil. 😉 To, že na 12 mílích není žádný jiný zdroj byla malá nápověda, že následující pasáž bude něco ala hřebenovka. 😉 Trail se nejprve zakousne do vrstevnice v hradbě napravo a já mám výhled nalevo do nekončícího údolí. Za chvilku se vyhoupne na hřeben a mám luxusní představení na obou stranách. Díky nekončící viditelnosti a tomu, že dneska nejsou pohledy do údolí protkané cestami, tak mám pocit, že jsem poslední člověk na zemi, který se toulá nekonečnou pustinou a hledá vodu. 😉 Opravdu paráda.

Po jednom ostrém, ale naštěstí krátkém výstupu si dělám pauzu před zajímavým skalním útvarem a vyčištěným kopcem, který díky stínům vypadá velice fotogenicky. Nečekal jsem, že mi dneska trail představí takové parády.

Po pauze mě čeká posledních 6 mil k dalšímu rybníku. A tu se slunce schová za mraky! Po 2,5 dne non stop výhně se dá najednou “dýchat”! Málem to oslavím tanečním kozáčkem. 😂 Slunce sice bojuje a sem tam na chvilku vyhrává, ale dobrá 1,5 h pod mrakem byla příjemná změna.

Po šesté jsem u rybníku, kde jsou i krávy. Ano, rybník je hlavně pro krávy, ale nedá se nic dělat, jsem úplně na suchu. Filtruji první litr a kousek ode mě se jde napít kráva. Prostě žíznivá dvojka. 😉 Po přefiltrování prvního litru se napiji a je to teda mazec. Buď jsem odvykl nebo tohle je nejhorší kravská voda jakou jsem pil. Málem mě natáhlo. Ale nedá se nic dělat – beru další 3 litry, které přefiltruji později.

Pokračuji dál k místu, kde je možná water cache, ale nemůžu na to 100% spoléhat, proto ta kravská voda. Za míli jsem tam a sedí tam French man a Sam. Moje první otázka je, zda a kolik tu je vody. A odpověď? Spousta vody! Paráda. Ve vteřině vylévám veškerou kravskou vodu a beru si 3l čisté a chutné vody. 😉 Voda je uvnitř ohrady, která má jednoduchý, ale šikovně vymyšlený vstup, viz foto. Díky tomu tam projde člověk, ale jakékoliv zvíře se tam neotočí/nezlomí, takže neprojde, i když to je defacto stále otevřené. Takto jdou řešeny i některé brány u soukromých pozemků.

Nakonec zakotvím kousek od water cache na jednom vyvýšeném kopci u trailu. Je tam sice větrno (nepřekvapuje mě to), ale výhled na západ slunce je bomba. Večeře je jasná – rýže Knorr s příchutí kuře. 😉 Zatím se mi daří tady ty míle sekat, takže brzy se z toho teplotního pekla dostanu ven! Whohou!!! 😉

dneska: 27 mil (43 km), total: 1 424 mil (2 278 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *