27.6.2019

Tak po 4 nocích jsem nemusel spát i v péřovce. Dneska nemám ráno v plánu pass, takže vstávám na pohodu v 7 a jak mozek ví, že není kam spěchat, tak zpomalí i ranní kolečko. Nakonec vyrážím před 9. Než sejdu dolů do údolí, tak si fotím celkový pohled za ranního slunce.

View at the valley during the morning.

Sejdu na dno údolí a přes most přecházím jednu řeku. Za chvilku přejdu přes další řeku South Fork San Joaquin. Následující 2,5 míle jsou fenomenální. Paráda střídá nádheru. Jdu po pravé straně řeky a okolí je opravdu parádní. Takhle se mi to líbí. 😉 Nebudu to zbytečně okecávat, tady jsou fotky.

Beautiful part of morning hike.

Pak se trail odkloní od řeky a najde si cestu do luxus lesa. Tam si kolem poledne dávám pauzu a pořád mi v hlavě šrotuje ta nádhera. 🙂 Také kontroluji mapu a míle a napadá mě, co tak rubnout Seldon pass – 3 326 m.n.m. – ještě dneska. Ráno to bylo 14 mil do passu, teď to je 8 mil. Ale za chvilku začne trail znovu stoupat a bavíme se o skoro kiláku nahoru. Nechávám to otevřené, bude záležet, kdy zase začne sníh.

Stunning forest.

Po pauze za cca 1 míli nastupuje stoupání ostré jak břitva. Mozek nastaví tělo do spešl módu a já následující 3 míle rubu jak mašina. 😉 To nejhorší mám za sebou. U jednoho brodu potkávám Emílii a bavíme se o plánu na dnešek. Já to zatím pořád vidím, že ten pass zvládnu.

During tough climbing up.

Zbývají mi 4 míle a stoupání již není tak prudké. Ale začíná se objevovat sníh. Tož, čekal jsem ho později. Pak překračuji zatopenou louku a dneska mám poprvé mokré tenisky. To už dlouho nebylo tak pozdě. 😉

Another part of trail under water.

Za chvilku už je více sněhu než trailu a nakonec je trail pohlcen sněhem úplně. Následuji něčí stopy, ale brzy to beru středem nahoru. Míjím 2 jezera Sallie Keyes a nakonec obcházím jezero Heart, které je ještě celé zamrzlé. Tady to jde již hodně pomalu, trail nakonec vystrčil rohy. 😁

On my way to Seldon pass.

V 16:45 jsem zdárně nahoře v passu, ale musím uznat, že to až tak jednoduché, jak jsem si myslel, nebylo. Výhledy opět parádní. Tady je to se spoustou stromů, což předtím v passech nebylo. Dávám si pauzu na jídlo a kochám se.

Seldon pass – 3 326 m.

Plán je sejít pod úroveň sněhu, nejlépe k řece Bear creek – 3,5 míle, která je zatím považována za nejhorší, co se týká brodění. Díky tání jsou řeky nejsilnější (kulminují) k večeru. A ráno díky nočním mrazům jsou nejníže. A tak chci u Bear creek přespat a přejít to ráno.

Cesta dolů vede ve vyšlapaném chodníku, takže první míle odsejpá. Pak ale stopy ztrácím, a tak to beru podél řeky. Terén je opět solidní gymnastika. Čím jsem níže, tím je všude více vody, místy to je solidně zatopené. Trail a navigace si se mnou hrají na schovku, protože navigace tvrdí, že stojím přímo na trailu, ale já ho nevidím. 😀 Nakonec se zadaří a já sestupuji poslední půl míle k Bear creek.

On my way to Bear creek.

Tam už stahují 2 hikeři – Lash a Brian, které jsem potkal během dne. Dáme se do řeči a máme stejné plány, co se týká brodění. Domluvím se s nimi, že se k nim ráno přidám. Výkop akce je v 6, takže zítra bude pro mě ostrý budíček. 😁 Všichni 3 jsme překvapeni, že tady není více hikerů, protože myšlenka brodit brzy ráno dává smysl.

Jdu ještě kouknout na Bear creek a pak rychle uvařit – Kuřecí rýže od Knorr, článek, fotky a spát.

Bear creek, which I plan to cross tomorrow early morning, when the water level is the lowest.

Dneska: 17 mil, total: 869 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *