4.7.2019

V noci přituhlo, takže ráno mě uvítala námraza na stanu a bílá louka. Nechtělo se mi vstávat do té zimy, tak jsem si poležel až do 8. 🙂 Pak se slunce krásně opřelo do stanu a já si na pohodu jedu svoje ranní kolečko.

Frozen meadow during early morning.

Do Tuolumne Meadows (TM) to je cca 6,5 mil a mapa říká, že to bude stále rovina. No paráda, výborná zpráva hned zrána. 😉 Po půl 10 rozjíždím chodící aparát a stále kopíruji okraj louky. Potkávám spoustu denních či víkendových hikerů – všichni voní, jsou čistí, vystajlovaní a mají velké batohy. U PCT hikerů to je naopak. 😁😁😁 Za chvilku mi dojde, proč je jich tolik, když je čtvrtek a ne víkend. Dnes se v Americe slaví!!! July 4th – Independence day – Den nezávislosti. Tak to mají prodloužený víkend. 😉 Než dorazím do TM, tak mě opět zastavují rangeři a kontrolují permit a Bear canister. Na konci dopolední etapy překračuji několik řek po krásných mostech.

Last 6,5 miles to Tuolumne Meadows.

Po 12 jsem v TM a jestli se nemýlím, tak překračuji první velkou silnici v Sierra části. 🙂 Je zde hromada lidí, tak hned valím dál. První část trailu za silnicí je jakási naučná stezka pro denní hikery.

Crossing the road in Tuolumne Meadows.

V 1 odpoledne si dávám u většího potoka hodinovou pauzu na jídlo a studuji mapu, co mě ještě dneska čeká a kam bych se rád dostal.

Odpoledne mi trail představí nádhernou pasáž kolem řeky Tuolumne a stejnojmenné vodopády Tuolumne. Tak tohle byla naprostá bomba – svítí slunce, je příjemně, trail je rovina nebo jde dolů a luxus podívaná na všechny strany. Co víc si přát. 😉 Fotky řeknou více než tisíc slov, tak tady jsou. 🙂

Absolutely stunning afternoon part of trail around Tuolmne river and waterfall.

Po cca 12 mílích po rovině muselo přijít stoupání, abych nevyšel z formy. 😉 Ale jde se mi pořád příjemně, jen začínají otravovat komáři. Kdykoliv se zastavím, tak se na mě slétnou a hledají kousek holé kůže. I odpolední pauza byla velmi krátká díky komárům. 🙂 Po ostřejším, ale krátkém stoupání je na programu další rovina v podobě obrovské louky. Již nikoho nepotkávám, tak mám trail sám pro sebe – užívám si to na plné pecky. Jen já a příroda. 😉

Another beautiful meadow.

Poslední 3 míle vedou lesem, kde si připadám jako trpaslík mezi těmi obry v podobě stromů. Pomalu scházím dolů a dojíždím dnešní luxusní den.

Deep forest.

Zastavuji před potokem/řekou McCabe a rozhoduji se, že brodění nechám na ráno, jak jsem to udělal u Bear potoka/řeky.

Najdu rovnější místo pro stan a rychle začnu vařit, protože již je půl osmé večer. Dneska podáváme výbornou bramborovou kaši. 😉 Během večeře si v hlavě projíždím dnešní parádní den, který si chci pořádně zacementovat do paměti. 😉

Dneska: 20 mil, total: 956 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *