3.7.2019

Sám od sebe se probouzím v 7 hodin. Na to, že jsem šel spát až po 11 v noci, tak celkem nechápu. 😀 Ještě chvilku poležím do cca půl osmé. Pak už je nástup na ranní kolečko. Před 9 zabodávám hůlky do sněhu na trailu a tlačím to pomalu nahoru. Díky včerejšku bez sněhu nejsem úplně happy, že zase co chvilku vytahuji navigaci a hledám cestu. První dnešní záchytný bod je Island pass – 3 117 m.n.m. Je vzdálen pouhé 4 míle, ale díky sněhu to zabere skoro 2 hodiny. Trail mě před passem provede kolem luxusních hor a zamrzlého jezera Thousand Island.

On my way to Island pass around Thousand Islands lake.

Pass je v podstatě taková rovina. Kdybych to neviděl v mapě, tak mě nenapadne, že jsem v passu. 😁 Zde se potkávám s Dvanatahu a Honzou. Za chvilku si dávají pauzu, já jedu ještě dál. Trail mírně klesá skoro pod úroveň sněhu a kolem 12 mám pauzu na jídlo.

Po 1 odpoledne pokračuji dále do kopce, čeká mě druhý pass – Donohue pass – 3 375 m.n.m. Při výstupu se opět setkávám s Dvanatahu. Bavíme se o tom, že to nebude ostré, ale táhlé stoupání. Pánové by to dneska rádi dotáhli až do Tuolumne Meadows, které je z passu vzdálené cca 12 mil. Proč až tam? Motivaci mají parádní. Dostali souřadnice zakopané láhve v Tuolumne. 😉

Tak nakonec přišla řada i na Nekonečný příběh 3.😁 Cesta do passu byla opravdu nekonečná. Dle mapy jsem měl pocit, že tam za chvilku musím být, ale kulový. 😀 Před 3 odpoledne jsem se tam dotlačil a v passu potkávám Honzu.

On my way to second pass – Donohue pass.

Na druhé straně mě uvítá pohled do zeleného údolí. Paráda, tam chci být. 🙂 Nezdržuji se tedy a pokračuji v sestupu. Tento sestup považuji za nejhorší ze všech, co zatím mám za sebou. První část byla ok, ale pak to šlo středem dolů v kombinaci sníh a šutry. A tady jsem na jednom velkém plochém kameni uklíznul a nešikovně si rozřízl část prstu.

Trail from pass was very tough.

Kolem 4 si dávám pauzu na jídlo a kolem prosviští Kuba, Martin a Honza. Motivace je veliká, co si budeme povídat. Taky mě pozvali na výkopovou akci, ale já jak fotím a koukám, tak jsem pomalý. 😉 A dneska tam do večera asi nedojdu. Po pauze za chvilku zmizí poslední kousky sněhu a já jdu sice ostrým, ale luxusním sestupem dolů do údolí, kde jsou rozsáhlé louky.

Finally, trail without snow!!! 🙂

Jakmile se dostanu dolů, tak trail kopíruje tvar louk, a tak se jde krásně po rovince. A tu na trailu narazím na zprávu, viz foto. 🙂

Beautiful meadow and message from my Czech friends on trail.

Zpráva se opakovala několikrát, ale já už vím, že dneska tam nedojdu. Z okolních svahů stéká velké množství vody, a tak neustále přecházím potoky, větší potoky či je trail pod vodou. Bohužel s těmi pády to dneska neskončilo. Na řadu přišel foťák. Do prkna!!! Přežil, ale vysouvací hledáček se krapek pohnul a teď jde ztěžka otevřít či zavřít. No nic, pokračuji dál.

Kolem půl 7 večer to balím a schovám se kousek od trailu v lesíku u louky s řekou opodál. Komáři to samozřejmě jistí. 😉

My spot near the meadow.

Vařím si Knorr – rýže a těstoviny a neustále odháním ty krvesající tvory. Pak následuje ošetření noh, protože se díky celodenní vlhkosti hojí pomaleji. No a nakonec klasika foto+článek a hybaj spát. 😀

Dneska: 15 mil, total: 936 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *