23.8.2019

V noci při psaní druhého článku mi klekl mobil, tak jsem šel spát v půl 12. Ale i tak se proberu standardně kolem 7. Noc byla celkem chladná, až mě to překvapilo. Stav elektroniky je stejný jako včera ráno – vše je na nule. To vypadá zajímavě. 😉 Po ranní klasice vyrážím v 8:30 na trail s tím, že netuším, co mě čeká, kde je další voda, atd. Prostě pěkně postaru bez ničeho. 🙂 Nutně nyní potřebuji, aby se sešly 2 podmínky. Bylo slunečno a trail vedl v otevřené krajině. Slunce svoji pevnou pozici na nebi vybojovalo kolem 10 dopoledne a trail se taky po chvilce v lese rozhodl usadit v otevřeném prostoru. Paráda. Opět mám solar napojený přímo na foťák, abych vám čtenářům měl co nabídnout. 😉

Dopolední část trailu se na pohodu vlnila a zavedla mě do luxusní skoro alpské krajiny. Tak takhle se mi to líbí.

Beautiful part of trail during morning.

Kolem půl 1 napojím na solar mobil, abych zjistil, kde je nejbližší voda, protože je čas oběda. A voda byla skoro za rohem. 😉 Najdu si luxusní místo a dávám si více jak hodinovou pauzu, kdy pro změnu nabíjím mobil. Je třeba to slunce využít na max. 😉

Lunch break in amazing nature.

Po pauze sestupuji dolů a za cca hodinu od oběda se dostanu do krajiny, kde vládne láva a její produkty. V jednu chvíli si připadám jako Frodo v Mordoru. Opravdu neskutečná krajina. Místy je nulová vegetace, někde pro změnu stromy, u kterých nechápu, jak tady můžou přežít. Opravdu parádní část trailu.

Lava everywhere!!! 🙂

Na chvilku se vrátím do alpského lesa, abych kolem 5 odpoledne zakotvil u jezera, kde nabírám 3 l vody. Potřebuji vodu na dalších 9 mil + večeře a snídaně se vším všudy. Jj, záda to pocítily. 😀 U jezera byla taky rangerka, tak mi zkontrolovala permit a pobavili jsme se o myšlence Leave No Trace – prostě po sobě nic nenechej v přírodě.

Back in forest.

Před půl 6 vyrážím na posledních 9 mil a již tuším, že dneska budu hikovat do tmy. Profil je 3,5 míle sestup k silnici, pak 3 míle výstup a 2,5 míle sestup. První část vedla ve spáleném lese a se zapadajícím sluncem to místy mělo až děsivou atmosféru.

Burned area during afternoon-evening.

Cca 1,5 míle před silnicí jsem vstoupil do masážního salónu s poetickým názvem: „Lávové pole“. 😂 Jedná se o vyhlášený podnik v širokém okolí, který se hlavně zaměřuje na masáž chodidel. Sjíždí se tady kvůli tomu hikeři z celého světa. 😉 Jeden hiker po absolvování celé pasáže v lávovém poli řekl, že jeho nohy se naposledy takhle cítily po masážní proceduře za 200 dolarů. 😂😂😂 A můžu potvrdit, že masáž to byla víc než důkladná. 😉 Valím to tedy a nechápu, kde tady bude ta silnice, protože já vidím pouze samý šutr v tom lávově-masážním pekle a nic víc.

Lava field.

Kolem 18:45 překračuji silnici, která by mě zavedla do městečka Bend a pokračuji v návštěvě masážního salónu. Nyní jsem fakt rád, že mám stále 3. pár tenisek, i když je bude potřeba vyměnit za nové. Musí ještě vydržet 6 dní do konce Oregonu. Představa, že tady pobíhám v nových teniskách a hned jim dám takovou čočku, je celkem nemilá. 😉

Road in the middle of lava field.

Během času v masážním salónu jsem svědkem parádního západu slunce v této nehostinné krajině. Má to nepopsatelnou atmosféru, kdy všude kolem je jen láva, západ slunce a já.

Breathtaking sunset in lava field.

Před 8 opouštím salón a mohu potvrdit, že mám nohy namasírované na 2 roky dopředu. 😂 Ok, teď zbývá sestup do kempu. Chvilku jdu klasickým lesem, ale pak jsem v další spálené oblasti a trail je solidní divočina. Já ale nepolevuji v tempu a valím dál. Zastavím se jen na foto finišujícího západu slunce.

Another amazing sunset.

Do kempu dorazím skoro za tmy ve 20:45. Kemp je mezi jedinými živými stromy v okolí. Snažím se urychlit večerní rutinu, co to dá. Pro velký úspěch mám opět Mountain House a opět kuře s rýží. Moc velký výběr tenkrát v obchodě nebyl, tak jsem bral, co bylo. 😉 Mobil mám na 15%, tak dneska bych měl zvládnout jak článek, tak fotky.

Dneska: 27 mil, total: 1 989 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *