29.8.2019

Spal jsem jako batole. 🙂 Proberu se klasicky po 7 ráno a opět jsem v kempu sám, všichni už jsou pryč. Tohle mě nepřekvapilo, ale zatažená obloha ano. Ok, uvidíme, co z toho bude.

Po půl 9 začínám poslední den v Oregonu. Jj, do Cascade Locks je to pouhých 25 mil. Trail se bude cca 17 mil vlnit, aby na posledních 8 mílích prudce klesl do nad. výšky cca 40 m.n.m. To není překlep, opravdu to je 40. 😉 Celkem rozdíl proti tomu, co jsem doposud chodil. 😀

Během první hodiny se mi naskytne sem tam pohled do údolí a na Mt. Hood, který je zahalen v mracích. A taky slyším v dálce hromy, tak doufám, že tomu uteču.

Very cloudy morning on trail.

Po 10 dopoledne začne lehce kapat, aby se Oregon za chvilku pořádně rozbrečel. Že by to bylo tím, že ho dneska opouštím. 😀 Nejprve to je solidní průtrž, která za 20 minut přejde do střídavého deště. Tak tomuhle já říkám loučení ve velkém stylu. Tohle 100% nezapomenu. V jednu chvíli skoro neprší a já jsem na otevřeném hřebenu, tak něco i vyfotím.

Cloudy crest during hiking.

Pokračuji a jsem u odbočky k Tunnel Falls – vodopády, kde jakýmsi tunelem jdete za vodopádem. Ale u vstupu na alternativní trail mě uvítá cedule, že trail je zavřený. V dešti to kontroluji na mobilu v Guthooku a opravdu to je pořád zavřené. Škoda, tak někdy jindy. Vracím se a potkávám jednoho hikera pod stromem. Dáme se do řeči a zjistím, že začínal PCT 27.5.2019!!! Tak ten to teda neskutečně valí. 😉

Díky dešti nemám myšlenky na obědovou pauzu a rozhodnu se, že to dotáhnu až do města bez pauzy pouze na tyčinkách. Kolem 1 odpoledne se vyčasí, já na pohodu pokračuji a ukrajuji poslední míle z Oregonu. 🙂 Střídají se tady pasáže spálené oblasti s živým lesem. Sem tam se mi naskytne pohled do okolí a dokonce se dostavilo i slunce. Tak dneska to budu mít se vším všudy. 🙂 Nejvíce mě fascinuje úsek s krásně zelenou a hustou trávou, která vypadá jak koberec.

Last miles in Oregon.

Finální sestup je celkem náročný na kolena, tak nespěchám a na pohodu docházím do Cascade Locks. A v 17:45 místního času spatřím železnou konstrukci klenoucí se přes řeku Columbia. Ano, je to legendární Bridge of Gods – most, který spojuje státy Oregon a Washington. Onou hranicí je řeka Columbia.

Fotku na mostu si udělám až za 2 dny, kdy budu skutečně opouštět Cascade Locks. 😉 Pokračuji do „centra“ a v jedné restauraci si dám luxus pizzu.

Cascade Locks and my dinner.

Pak rychle nakoupit něco na večer a jdu se ubytovat. Jak jsem psal, tentokrát to je soukromý pokoj s vlastní koupelnou. 😉 Dám si sprchu, a pak se vrhám na nahazování článků. Tahle aktivita se protáhla do 2:30 ráno, ale mám splněno. 😉

Dneska: 25 mil, total: 2 147 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *