26.8.2019

Otvírám oči a říkám si, co si dneska pro mě trail připravil. 🙂 Myslím, že už nemusím psát, v kolik jsem vstával, že? 😉 Po ranním kolečku vystartuji v 8:30 směr dolů. Ale je solidní kosa na to, že je již kolem 9 ráno. Ale hlavní je, že jsem v živém lese a naskytne se mi pohled do údolí, které jsem včera viděl během západu slunce.

Morning views at the valley and mountains.

A to tak jdu, zdravím se s jedním SOBO hikerem a on na mě: „Zdravím krajana.“ 🙂 Tentokrát mě nepoznal podle trička (sušilo se na batohu), ale díky mému blogu. Dáme se s Josefem do řeči a nakonec to je solidní 20 minutovka, jak se parádně kecalo. Ale nakonec jsme oba museli dál. 😉

Pokračuji lesem a kolem 12 dorazím k Olallie resortu. Je tam malý obchod, tak jdu doplnit zásoby na zbytek pasáže v Oregonu – 4 dny. Obchod je sice malý, ale výběr je parádní. Majitel přesně ví, co mi hikeři potřebujeme. Když to jde, tak na trailu rád podporuji tyto lokální obchody i za cenu vyšší ceny. „Hmm, zajímavá slovní hříčka: za cenu vyšší ceny. Pardon, trochu jsem se zamyslel.“ 😀

Olallie resort, where I bought some food for next 4 days.

Po nákupu to valím k nejbližší tekoucí vodě, což nakonec znamemalo, že oběd byl až ve 2 odpoledne. Během oběda zkouším ještě jednou solar. Včera než jsem šel spát, tak jsem natvrdo odřezal kabely od 2. panelu (měl jsem za to, že chyba bude nejspíš tady). Bohužel ani tohle nepomohlo, solar odešel do věcných lovišť. Tak a co teď? Na mobilu mám cca 5%, foťák 1-2 čárky z 4 a power banka necelá 1 čárka ze 4. Do Cascade Locks (město na hranici Oregonu a Washingtonu) to je cca 3,5 dne chůze. To neklapne. V Guthooku zjišťuji, že v Timberline Lodge (resort skoro přímo u trailu) je možné nabít elektroniku v lobby a je to otevřené pro veřejnost do 11 v noci. Ok, to zní parádně, jen to znamená, že dneska musím ujít 29 mil a zítra víc jak 30 mil, abych tam dorazil k večeru za světla.

Ve 3 odpoledne tedy vyrážím nahecovaný ujít těch 29 mil za dnešek. A trail ví, že musím šetřit energii na foťáku, a tak prakticky po zbytek dne nevylezu z lesa s výjimkou krátké vykácené oblasti.

Afternoon part of trail.

V půl osmé nabírám vodu a pokračuji dále. Rozkaz je jasný – 29 mil. Tlačím to do kopce a po 8 večer se začíná vše ukrývat do tmy. Končím v půl 9, kdy už musím stavět stan pod čelovkou. Na večeři si dám za odměnu Mountain House – Teriyaky kuře. 🙂 Článek, natož fotky nemají na mobilu šanci. Musím šetřit každé procento. 😉 Usínám s tím, že zítra musím vstávat hooodně brzy, abych stihl dojít do Timberline za světla.

Dneska: 29 mil, total: 2 067 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *