13.5.2022 – road walk a Silver City

Tak noc byla mazec. Byla mi solidní zima, takže plány na brzké vstávání vzaly za své. Byl jsem ochotný se ze spacáku vyhrabat až se do mě opřelo Slunce a to bylo v 6:50. Ups. 😂 Při přípravě snídaně si všimnu kousků ledů ve vodě. Aha, tak už vím, proč mi byla v noci zima. Ono mrzlo. 😂 Ranní rutinu se mi podaří stlačit pod 50 minut (asi můj rekord 😉), a tak v 7:40 vyrážím na road walk.

Ano, jak jsem již psal, na CDT bude spousta road walk a nyní mě do Silver City čeká jeden delší – cca 13 mil (21 km)! Matika je zde jednoduchá – tohle jsou solidní 4 hodiny svižné chůze. Z mozkovny je poslán rozkaz, že v plánu je to ukrojit najednou bez delší pauzy. Taky kde chcete podél asfaltky pauzírovat, hej? 😉 A tak šlapu, šlapu, šlapu, šlapu a pro změnu opět šlapu. Čas se pro mě zastavil a opravdu se to vleče. Výhodou je, že ukrajuji další km na CDT, není to zacházka pro jídlo, praní, atd. Nevýhodou je ten asfalt – dává to neskutečně zabrat kloubům a chodidlům. U mě hlavně chodidlům, u kterých po 2 hodinách cítím, že mi dneska večer vystaví pětku s vykřičníkem za tuhle “prasárnu”. 😂😂😂 Alespoň že to okolí je fajn a tak si ho sem tam vyfotím či mávám/děkuji řidičům, kteří najedou trochu na střed silnice, když mě míjí.

Po 4 hodinách jsem v Silver City. Paráda. Úkoly jsou jasné – najíst se, nakoupit na další 3-4 dny a vyprat si. OK, jdeme na to. 😉 Chvilku se tam motám a hledám restauraci. Nakonec to vyhraje Pizza Hut. 😉 A byla to dobrá volba. Zapluji do boxu, objednávám vychlazený čaj a koukám na menu. Vyhraje to 12 palcová pizza, kterou si sám sestavím. Spadne do mě celá – hlad je hlad. Číšník je podle výrazu obličeje překvapen, že pizza je opravdu pryč a nepotřebuji krabičku. 😂😂😂

Během jídla sleduji aktuální zprávy ohledně CDT a uzavírek. A bohužel zrovna dneska je vydáno velké oznámení, že asi od pondělní 16.5.2023 se začnou plošně zavírat části CDT v Novém Mexiku kvůli extrémnímu stupni výskytu požárů. Toto je noční můra všech hikerů. Tady s tím nic neuděláte. Jestli to zavřou, tak musíte přeskočit a když tak si to odšlapat třeba na podzim. Ale ta kontinuální niť je přetržena. Pere se to ve mě, ale tohle je vyšší moc, nedá se nic dělat. Půjdu dál a budu to operativně řešit na daném místě. O to více jsem nyní vděčný za to, že PCT mám v kuse bez jediné mezery. 😉

OK, první úkol hotov, jdeme na nákup. Supermarket je jen kousek dál, takže do 10 minut již kroužím mezi uličkami a lovím potřebné suroviny. 😉 A máme tady poslední úkol – praní. Já vím, je teprve 10. den a já již řeším praní! Kdo byl na přednášce o PCT, tak ví, že mám dále, ale daleko delší dobu bez praní. Nebojte, na zlomení tohoto rekordu máme ještě dost času. 😉 Veřejná prádelna je luxusní – opravdu obrovská (na fotce je jen levá polovina), skoro nikdo a Wi-Fi. Co více si přát. Během praní nahazuji včerejší článek a píšu si se ségrou. Kolem třetí je i usušeno a je možno vyrazit. Zrovna včas, protože se prádelna začíná plnit místními.

Úkoly byly splněny v luxusním čase a já se loučím se Silver City po třetí hodině. Většina si tady dává noc v kempu, ale já odpočíval v Lordsburgu, proto pokračuji. Bohužel i cesta ven je po asfaltu. Ty nohy mi fakt dneska dají za uši. 😂 Naštěstí je zde minimální provoz a cesta se za hodinu změní na prašnou. Po dvou hodinách se trail konečně zakousne do okolního lesu a já po šesté večer končím.

Nejprve se musím pověnovat chodidlům. Byl to dneska mazec. Pak si trochu přeskládávám věci v batohu. Již pomalu každá věc má svoje místo v batohu a já jsem schopný se rychle a efektivně sbalit. Na večeři si dávám pouze energetickou tyčinku. 12 palců je 12 palců – to je energie na celý den, 😉 Večer mi opět utekl a je již půl osmé a já ťukám další článek a vybírám nějaký reprezentativní obrazový materiál.

dneska: 21 mil (34 km), total: 165 mil (264 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *