27.5.2022 – jedním slovem fantazie

Včerejší teplý večer potvrdily i noční teploty. Pocitově zatím nejteplejší noc. Tím, jak se prodlužují dny, tak Slunce buší na stan už před šestou. Já se ale nedám a vstávám až v sedm. Dnešní plán je přiblížit se co nejvíce městu Cuba, kde chci zítra rychle nakoupit a hned začít ten 3-denní road walk. Startují 8:20 a trail se hned vrhá střemhlav na dno kaňonu. Včera to byla dobrá volba zůstat nahoře. 😉 Již teď je jasné, že se vrátí 30-35 stupňů a bude to cítit. Trail se chvilku prochází po dně, a pak mě vytáhne na hranu a nabídne mi luxusní pohled do celého údolí. Paráda střídá nádheru. Takhle se 2x vyšplhám a 2x slezu dolů. V půl 11 mám krátkou pauzu.

Mám za to, že už jsem si vše pro dnešek vybral, ale nemohl jsem se více mýlit. 😉 Trail vletí do dalšího kaňonu a prokousává se skrz jednotlivé kamenné hradby. Je to vždy ostrý krátký sestup, krátká trasa po dně a ostrý krátký výstup. Místy to vypadá jako obří kamenná prolézačka pro dospělé. Jsem nadšený. Samozřejmě, když jsem na hraně kamenné hradby, tak mi rozevře do plné krásy údolí.

Je cca půl páté a poslední půl hodinu trail celkem ostře klesal, je zde více stromů a nakonec jsem u dalšího zdroje vody. Je to klasická železná “vana”, do které malým proudem teče voda. Ideálně bych bral tekoucí vodu, ale byl to fakt slabý proud. To bych tam byl ještě teď. 😂 Nabírám vodu a všimnu si, že je plná mini černých housenek či co. Tak tohle se mi vůbec nelíbí. Beru jen 2 litry a uvidíme.

Poté se trail rozhodne, že půjde středem proti obrovské kamenné zdi v dáli. Říkám si, že určitě blafuje a nakonec tu hradbu obejde. Prvních 30 minut ale jdeme pořàd středem a vypadá to, že trail opravdu chce na hradbu zaútočit.

Pak se začne lehce stáčet napravo a vypadá to nadějně. Chyba! Trail je podle všeho výborný pokerový hráč. Na poslední chvíli se opět stočí směr hradba a již to vypadá, že na hradbu zaútočí a dá si ji k večeři. A opravdu to tak je – trail se nemilosrdně zakousnul do hradby a mě se nikdo neptá. Je servírován předkrm v podobě malého ostrého výstupu a sestupu.

Poté chvilku traverzujeme po vrstevnici a máme výhled do údolí. Je třeba se připravit na hlavní chod, hej? 😉

Najednou je bez upozornění podáván hlavní chod – trail se doslova zakousne do skoro kolmé stěny a mě se stále nikdo neptá. 😂 Je to obří porce a s každým soustem naskakují výškové metry.

Je tam mini traverz na výdech a pak ten hlavní chod dorazíme. Dezertem je luxusní výhled do celého údolí, kde se v dáli pohybují malé krabičky (auta) na silnici 550, kde jsem včera stopovat. I když se mě nikdo neptal, zda chci brzkou večeři, tak byla luxusní. 😉

Je šest a mi zbývá 6 mil, které budou postupně klesat. První 3 míle pokračují po hraně kamenné hradby a je to paráda. Tohle si fakt užívám.

Nakonec se rozloučím s údolím a pokračuji, ve světle dnešní parády, docela “obyčejnou” krajinou. A tu na mě doslova vykoukne tohle.

Krásná tečka ke konci dne. Končím v osm a je cítit solidní únava. Ale stálo to za to. Nechce se mi stavět stan a taky je stále celkem teplo, tak dneska to bude opět cowboy camping. 😉 Co se týká vody, tak nakonec to nebudu riskovat, protože i filtr jede z posledního. Nerad bych řešil nějaké problémy z vody. Večeře jsou tedy 3 tyčinky, které mají energetickou hodnotu dokonce vyšší než plánováná bramborová kaše. 😉 Jen pocit plného žaludku se nedostavil . 😂

Dnešní den byl luxusní, a tak jsem hledal nějaké jedno slovo, které by ho definovalo. A nakonec jsem si půjčil slovo, které občas říká synovec Dominik: “Fantazie, fantazie.” Přesně takový byl dnešní den. 😉

dneska 24 mil (38 km), total: 444 mil (710 km), přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

One Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *