20.5.2022 – Davila ranch – luxus místo

Malá technická: až odpoledne jsem si všiml, že jsem měl šmouhu na objektivu, tak první část fotek je vlevo dole rozmazaná. Není problém na vašem přijímači. 😉

Noc byla tak větrná, že mi vítr 2x vytrhl kolík, takže jsem měl o zábavu postaráno. 😉 Vstávám před 7 a je stále solidní zima = moc se mi nechce. Ale i tak jsem v 8 ve startovacích blocích a jdu se přiblížit k městu Pie Town. I kolem 8 je nezvykle zima, a tak jsem v mikině. Za cca hodinu mě dochází Nora a pokračujeme spolu. Bavíme se o všem možném a díky tomu špatně odbočíme. Prostě klasika. 😉 Naštěstí to brzy zjistíme a vracíme se jen kousek. Noru (24) trochu překvapuje, že jsem o generaci starší. 😂 Naším plánem je dojít do místa vzdáleného cca 10 mil, které se nazývá Davila ranch.

Asi hodinu před cílem si Nora potřebuje ošetřit nohy a tak docházím sám. I když úplně ne tak sám. Přede mnou je jeden hiker a v patách mám další 3. Nakonec se nás na Davila ranch sejde 6 – 2 jsou pro mě nováčci, pak Ben a Rob, Nora a já. Je cca 12 hodin a dorazil i pan domácí – pan Davila. Je to velice sympatický pán, který tohle všechno postavil pro CDT hikery na základě donations. A co teda nabízí? Sprcha, záchod, pračky, sušičky, kuchyň, dobíjení elektroniky, Wi-Fi, pitnou vodu, brambory a vajíčka v lednici. Prostě vše, na co si vzpomenete. 😉 A to jsme stále cca 14 mil od Pie Town uprostřed přírody. Luxus. Začal to stavět v roce 2018.

Díky Wi-Fi se všichni zajímáme, jak to vypadá s uzavírkami. A je to špatné, velice špatné. Automaticky se mi zaktualizovala navigace a tam to je krásně vidět, co je ještě průchozí a co ne. Na mém webu je vždy vedle článku mapa CDT (kdo je na PC) nebo je mapa pod článkem (kdo je na mobilu), tak se schválně podívejte. Mezi městy Grants a Cuba je uzavřena polovina trasy a mezi Cuba a Chama celá trasa!!! Protože nemá smysl řešit ten malý kousek mezi Grants a Cuba (ani se tam pořádně nedá dostat), tak jak se dostanu do Grants, tak na 99% přeskakuji do Chama. S tím se pro mě vážou 2 “trable”:

1. Poslal jsem si balík se zimní výbavou na Ghost ranch, který je v uzavřené sekci. Zítra budu psát mail (budu mít signál), zda je nějaká možnost ten balík přeposlat na poštu do Chama. Když ne, tak si musím koupit minimálně nové nesmeky. Nepromokavé ponožky oželím.

2. Do Grants bych se měl dostat za cca 5 dní a pak tedy budu řešit, jak se dostat do Chama (počítám den navíc). Takže bude poslední týden v květnu a já se budu chystat na Colorado, což je docela brzo. Já tam chtěl vlítnout až v půlce června. Proto jsem začínal tak “pozdě”.

Uzavírky nám do našich plánů hážou jedny vidle za druhými. Sám jsem zvědav, jak tohle nakonec dopadne. Toto bylo největší téma na Davila ranch.

Krásně se tam sedělo a kecalo. Uvařil jsem si oběd, dotankoval vodu, promýšlel varianty a kolem půl čtvrté se jako první vydal dál směrem k Pie Town, které je vzdáleno cca 14 mil. Plán byl dojít co nejblíže, protože zítra musím stihnout poštu, která nakonec otvírá již v 7:30. Nakopnu chodící mašinu a strojovým tempem jedu následující 4 hodiny s mini pauzou. I kdyz to je stále road walk, tak je na co koukat.

Nakonec zakotvím 1 míli před Pie Town. Ideální stav. Rychle stavím stan, pak večeře – opět bramborová kaše a rychle na fotky s článek, protože zítra musím vstanout před šestou, abych vyrazil před sedmou a v 7:30 vzorně stepoval před poštou. I tak končím ve 22:17.

dneska: 23 mil (37 km), total: 337 mil (539 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *