28.5.2022 – road walk do Chama I

Usínal jsem s tím, že bych měl vstávat o něco dříve, protože mám v plánu spoustu mil a nákup v Cuba. V 6:30 rozjíždím ranní kolečko, a protože mám velice málo vody, tak opět jím energetické tyčinky. Díky nevaření, atd. jsem zpátky na trailu v 7:15. Během cca 30 minut jsem na asfaltu, který mě dovede až do Cuba, Je to nějakých 6 mil, takže kolem 9 jsem ve městě.

No ve městě, opět to je postavené kolem silnice 550. Procházím a rovnou to směřuji do Family dolar obchodu. Mám celkem žízeň. 😉 Nakoupím zbytek jídla na další 3 dny, vodu a hned opouštím Cuba – není důvod tu zůstávat déle.

Dostanu se na “křižovatku”: vlevo asfalt a vpravo oficiální trasa CDT. Napravo samozřejmě nemůžu, a tak beru levý asfalt a pokračuji po 550 – takže 2+2 pruhy a solidní provoz. Naštěstí je tam hodně široký odstavný pás, tak se jde bezpečně. Ale i tak jsem rád, když za cca 2-3 míle je odbočka na silnici 96.

Tam si hned z kraje dávám 30 minutovou pauzu a dobíjím energii. Je 11:18 a mě čeká 9 mil (cca 3 h) do Regina, kde je obchod. Rozjíždím chodící aparát a nějak mi brní levá noha – pocit ala mravenci. Bohužel se toho po zbytek dne nezbavím a večer zjišťuji, že jsem si hranu nohy solidně odřel. Nechápu. 😂

Po druhé odpoledne jsem u obchodu a čeká tam na mě překvapení v podobě 3 hikerů a 1 hikerky. Páni, tak nejsem sám na alternativě! Říkali mi jména, ale tradičně jsem si to nezapamatoval. 😉 V obchodě řeším hlavně vodu a něco na chuť. Čtyřka opouští obchod v půl 3, já mám v plánu zůstat do 3, najíst se a trochu vydechnout. V rámci obchodu je i jeden stojan s benzínem, a tak sleduji, jak na menší čtyřkolce dorazí 2 holčiny cca 10-12 let na nákup a dotankovat nebo typický americký motorkář s nožem za opaskem. Zajímavé sledovat obyčejné dění kolem.

Ve tři startuji na poslední úsek – cca 10 mil k Starrynight ranch, kde budu nocovat. První polovina je stále na silnici 96 a pak se přesouvání na silnici 112. Na této silnici je na míli 31 přehrada, na které se nyní dělají nějaké úpravy, takže je cesta pro auta zavřená = absolutně minimální provoz. Za další hodinu míjím čtveřici hikerů, kteří dokončují pauzu. Já jsem solidně rozjetý, a tak jen pozdravím a jedu dál.

Kolem 18:15 se blížím k odbočce na ranč. Měl jsem za to, že bude vidět z cesty a bude tam i info o možnosti noclehu. Ani jedno neklaplo. 😂 Odbočuji a další skoro 2 km se prokousávám k ranči.

18:42 jsem na místě. Paráda. Hned mě vítá majitel a je připraven mi vše ukázat. Říkám mu, že za mnou jdou 4 další (byly jsme poslední míli a něco ve vizuálním kontaktu) a jestli nepočkáme. Říká, že jim to pak řeknu já. Je větrno a proto mi ukazuje místo za domkem, kde se můžu schovat za obytňákem či traktorem. Pak řešíme vodu – dostanu 4 litry kupované vody, takže není třeba filtrovat. Stále čekáme na ty 4 mušketýry, ale nic. Mezitím mi paní domu dá banán, energetickou tyčinku a Capri. Nemám slov. Po 45 minutách, kdy stále nikdo nedorazil, jdu stavět stan a vařit si večeři. Asi se nakonec rozhodli přenocovat jinde, protože byly za mnou opravdu max. 15 minut.

Na večeři se podávala rýže Knorr ala Espaňol. Pak rychle zbytek a nakonec tradičně fotky a článek. Je půl desáté a já se už těším na zasloužený spánek.

dneska: 28 mil (45 km), total: 472 mil (755 km), přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *