18.1.2012 – Dnešní den můžu zpětně nazvat Beach day – plážový den. Po snídani vyrážíme směr I-site, kde zjišťujeme aktuální info o počasí, které velmi ovlivňuje plány všech cestovatelů. Centrum města Oamaru je velmi příjemné, skoukli jsme starou továrnu na Whisky a prošli se „starodávnou“ ulicí. Cestou do města Dunedin jsme narazili na krásnou kameninou pláž a dali si procházku. Na pláži jsme našli známé škeble Paua.
Pak jsme se vydali na plánované Moeraki Boulders – jedná se o celkem velké kameny tvaru kuliček. Vypadá to jako by nějací Titáni hráli kuličky a pak je tam zapomněli. 🙂
K šutrům vedla krásná mini procházka pláží a protože přálo počasí, tak bylo na co koukat. Samotné šutry jsou zajímavé, ale protože tam byla hromada lidí, tak to trochu pokazilo celkový dojem. Vyfotit všechny koule bez lidí byl nemožný úkol.
V Dunedinu nás zajímala nejprudší silnice na světě. No je fakt, že je opravdu velmi strmá. My jsme si netroufli s našim Nissanem to vyjet nahoru, ale našli se odvážlivci, kteří to zkusili. Motor jim sice jasně dával najevo, že už toho má dost, ale nakonec to vyjeli. A je celkem zajímavé, že většinou to řídily dámy. 🙂
Pak vyrážíme najít za městem mini trek, ale nenašli jsme ho, ale místo toho jsem objevili další pláž č. 3.
Po kratší zastávce vyrážíme na Nugget Point, kde je klasický maják, ale co je tam hlavně luxusní, tak jsou mega šutry jakoby poházené v oceánu. Na fotkách to tak nejde vidět, ale jsou mega obrovské. Tohle místo se nám velice líbilo, skoro nikdo tam nebyl a bylo to parádní. No a v té dálce v oceánu byla někde Antarktida.
Do DOC kempu v Purakaunui Bay jsme dojeli až kolem 21:20, takže jsme rychle postavili stany, uvařili a šli spát.

Fotogalerie

One Comment

  1. Teda jak tak Honzo koukám, tak se nestačím divit – no prostě náherné scenérie a nejradši bych to skoukl a taky 🙂

    Lucka

Comments are closed.