19.1.2012 – Ráno jsme si prošli pláž, kterou jsme včera večer už neměli šanci skouknout. Poté vyrážíme směr Invergarvill a cestou jsme naplánovali pár zajímavých míst. Prvním jsou vodopády, které ale nijak neoslnily, ale cesta hlubokým lesem k vodopádům byla parádní. Jako by to byla džungle, ale není tam dusno, vlhko a žádná havěť. 🙂
Poté se cestou před námi vynoří stádo, ale opravdu stádo ovcí, které si to pomaličku pádilo dolů. Přece jenom jsme na Zélandě, kde je ovcí daleko víc než samotných obyvatel. Fotky jsou důkazem.
Další místem má být Jack Blowhole, což mělo efektně vystřikovat vodu z moře skrz díru ve skále, ale jediné, co nás čekalo, byla obrovská propast s mořem na dně. Lehce rozčarovaní pokračujeme dál na Curio Bay, kde se nalézá při odlivu zkamenělý les. Počasí se cestou zkazilo, takže jsme si to prohlídli velice zlehka.
Poté jsme pokračovali na hlavní cíl dnešního dne. Nejjižnějží bod jižního ostrova – Slope Point. Cesta tam vede přes soukromý pozemek a trvá cca 20 minut. Počasí se trošku uklidnilo a tak jsme vyrazili. Poté ale začal prudce sílit vítr a to až k bodu, že jsme měli co dělat, abychom vyfotili nějakou smysluplnou fotku. No jo, Antarktida byla nablízku, tak nám to dávala jasně najevo. Zbývalo nám nějakých 4809 km na Jižní pól. 🙂 Rychle jsme tedy udělali „momentky“ u cedule a rychle fičeli zpátky do auta. To se už pořádně rozpršelo, takže jsme zmokli.
Poslední zastávkou byl maják na Waikaki Point, kde foukalo opravdu hooodně. Měl jsem co dělat, aby mě to neodfouklo. Příště beru cihlu do kapsy. 🙂 Vlny se tříštily a lámaly o útesy, fakt supr podívaná, ale protože pršelo, tak čočka foťáku byla během sekundy plná kapek a nebyl jsem schopen něco koukatelného vyfotit. Poté fičíme do města Invergavill, kde najdeme kemp. Protože pořád foukalo jako blázen, tak jsme si našli pěkné místečko v koutku. Uvařili jsme rizoto a bylo ho tolik, že jsme ho pak měli i na snídani. Díky společenské místnosti v kempu dobijeme všechny naše elektronické hejblata a jdeme spát.

Fotogalerie

2 Comments

Comments are closed.