8.2.2012 – Ráno po usušení stanů vyrážíme směr Tairua, kde si dáme mini výšlap na Mt. Paku, odkud máme krásné výhledy na pláže a hory v pozadí na Coromandelu, který jsme zvolili jako náhradní plán kvůli špatnému počasí.
Pak se vydáme do městečka Hahei, kde jsme se vydali na bombastickou pláž se skalním obloukem. Celá oblast se nazývá Cathedral Cove. A podle fotek uvidíte, že to je fakt boží. 🙂
Po cca 2h jedeme na další zajímavé místo Hot Water Beach. Jde o pláž, kde se nacházejí teplé prameny, takže si vykopete mini bazének se supr teplou vodou. Jirka, vybaven mým ešusem na kopání, protože lopatu jsme neměli, se s radostí tlačil na pláž, ale čekal nás slušný šok. Tohle byla masakriální masovka. Všechny věkové a váhové kategorie se plácaly na asi 30m čtverečních a pomocí lopat si kopaly bazénky či stávající upravovaly. Fakt mazec, skoukněte galerii. 🙂 Takže jsme to pofotili a fičeli dál.
Dali si jednu horskou cestu, kde jsme se zastavili na mini trek, náš poslední na NZ. Cílem byly obrovské stromy Kauri. Nejedná se o nejvyšší stromy na NZ, ale o stromy s největším kmenem.
Pak už jsme příjemnou cestou kolem pobřeží dojeli do Aucklandu, kde Jirka zamluvil hostel v centru a nás čekaly poslední 2 dny v Aucklandu a taky na NZ.

Fotogalerie