6.2.2012 – Den jsme začali opravdu stylově – bazénkem s horkou vodou. Bazének ale byl opravdu malinký, my 3 jsme se už málem tlačili. 🙂 Ale na rozjezd dne výborné. Poté vyrážíme na známý termální gejzír nedaleko Rotorua, který má výkop přesně v 10:15 díky menší pomoci organického mýdla, které se hodí dovnitř. Dorazili jsme tam asi kolem 10:50, ale i tak to ještě stříkalo asi do výšky 4-5 metrů. Při výkopu to má být až 20 m.
Pak jsme se přesunuli do parku Wai-O-Tapu, který je celý věnovaný termální činnosti v dané oblasti. Protože dneska byl státní svátek na NZ – oficiální uznání NZ jako britské kolonie v 1840, tak se tam nahrnula opravdu hromada lidí. Prohlídka byla opravdu parádní, skoukli jsme nekonečné množství jezírek různých barev, kráterů, propadlin, bublajících jezer, teras, atd.
Dále jsme skoukli bublající bahniště, což bylo taky velice zajímavé. Ve městě Rotorua si dáváme asi na 1,5h rozchod, já si skouknu centrum a přilehlé jezero. Nejvíce mě ale zaujaly 2 věci. Za prvé město bylo max. vylidněno, jako by na státní svátek nemohli ani vylézt ven. Skoro všechno zavřeno a více lidí jsem potkat ve Wai-O-Tapu parku než v Rotorua. 🙂 A ta druhá zajímavost byla, že na ulici jsem viděl klavír, na který mohl kdokoliv hrát. Normálně fungl celý klavír i s ochranným obalem proti dešti hozený na ulici. 🙂
K večeru jsme dorazili do města Matamata, kde si nejprve dáme slavnostní večeři, když je tedy ten státní svátek. A co jsme si dali? No přece „národní“ jídlo Fish&Chips. 🙂 Jj, NZ byl britskou kolonií. Uvelebili jsme se na trávě a vychutnali si večeři.
Večer jsme dorazili do kempu vzdáleného 6 km od města, kde nás překvapil velký venkovní bazén s příjemnou teplotou 32 stupňů. A pak dva mini bazénky s vodou kolem 37. No prostě luxus. Jana coby nadšená plavkyně si dala 10 bazénů (1 bazén je u Jany tam a zpátky). Já jsem si nejprve dal cíl 10 bazénů (u mě je ale 1 bazén pouze tam 🙂 ), ale když jsem slyšel Janu, kolik si dá, tak jsem se vyhecoval a dal si 6 bazénů podle Janina počítání. Pak jsem se naložil na pár minut do teplého bazénku. Prostě pohoda jazz. 🙂

Fotogalerie

One Comment

Comments are closed.