Tak jsem nechal lehce uležet dojmy ze země plné ovcí, krásných hor, jezer, pláží, treků či Maorů, ale pořád to chce delší čas. 🙂 Ono nejde ani sestavit žebříček Nej 5 destinací NZ. Je toho spousta, naskakuje mi Aoraki, Hobitín, Routeburn, Kepler či Abel Tasman trek. Ono i další destinace jsou určitě supr, celkem hodně záleží na počasí. Takový Charlotte trek je určitě taky supr, když je slunečno. A to nebudu psát o Tongariro Alpine Cross, který je 100% úžasný, ale my jsme ho kvůli počasí nemohli projít. Takže na NZ určitě neuděláte chybu s ničím. 🙂 Je to opravdu krásná země, lidi jsou pohodáři, řidiči ohleduplní a trpěliví s námi z Evropy poprvé jezdícími na levé straně. 🙂 Takže vzhůru na Zéland, je tam opravdu co objevovat.

Dal jsem trošku do kupy účto. Nakonec to bylo víc, než jsem původně čekal, ale je to ze dvou důvodů. Nehrotili jsme ubytko, za což by se dalo taky pěkně ušetřit, ale zase je otázka, jak dolů chcete jít. A dále ceny šly celkem nahoru, hlavně atrakce jsou celkem drahé. Já jsem to měl jako dovolenku, takže jsem si užíval. 🙂

A tady slíbená light tabulka za NZ na 28 dní:

Ubytko                                                540,5 NZD                  8 648 CZK
Pronájem auta a benzín                   584   NZD                   9 344 CZK
Strava a drinky                                   473   NZD                    7 571 CZK
Vstupy na atrakce                             425    NZD                  6 800 CZK
Ostatní útrata                                   469,6 NZD                    7 514 CZK

Celkem                                         2 491,1 NZD            39 874 CZK

A zpáteční letenka na NZ je za cca 30 000 CZK, kdyby jste plánovali jenom NZ. Jj, na Zélandě je krásně, ale taky draze. Ale jak jsem už psal, my jsme to pojali jako luxus dovolenku, kupovali si sem tam pivka a víno na večer, vyvařovali si, platili drahé vstupy a nehrotili ubytko. Takže to určitě ještě jde stáhnout dolů. 😉 No a poslední foto je foto naší NZ „party“.
Takže tak. 🙂 A už je předem mnou Austrálie, tak uvidíme, v jaké formě se ukáže. 😉