V Austrálii jsem strávil 7 týdnů – celá trasa vedla z Melbourne přes východní pobřeží skrz Sydney, Brisbane až nahoru do Townsville, odsud jsme vyrazili do srdce Austrálie – Outback, kde se nalézá Uluru, Kata Tjuta či Kings Canyon a pak jsme jeli nahoru do Darwinu, kde naše putování končilo. Kdybych měl vybrat pár míst, kam určitě zajet, tak to bude Sydney, Airlie Beach – plavba na jachtě, Frazer Island, celý Outback, Blue Mountains či Great Ocean Road. Původně jsem o Austrálii moc neuvažoval, ale teď jsem velice rád, že jsem se tam vydal.
Je tady co vidět a co se týká nebezpečných zvířat, tak jsem nenarazil na žádné pavouky, pouze jsem viděl 2 malé hady a jednoho vetšího ve vodě. Samozřejmě jsme ale koukali, kam šlapeme, nenechávali otevřený stan, atd. Oproti Zélandu je tady více zvířat v přírodě, ale na druhou stranu je tady spousta míst daleko od sebe, takže se nevyhnete dlouhým přejezdům. My jsme v Austrálii nakonec najeli 11 825 km.

Finančně mě Austrálie vyšla velice dobře, protože jsme si opět sami vařili a díky Martinovi nejen výborně, ale i velice levně, většinou jsme spali na odpočívadlech nebo v kempech, které byly zadarmo a jedinou větší položkou za nějaký výlet byla jachta za 265 AUD, která je zahrnuta v osobní útratě.

Takže tabulka vypadá následovně:

Ubytko                                         206,5 AUD                  4 233  CZK
Pronájem auta a benzín         1 082   AUD                  22 181 CZK
Strava a drinky                           493   AUD                  10 105  CZK
Ostatní věci                                   24   AUD                       494  CZK
Osobní útrata                             854   AUD                  17 507   CZK

Celkem                               2 659,5  AUD             54 520 CZK

Takže jestli Austrálii brát či nebrat, tak definitivně BRÁT. Je to parádní země, kde se toho dá spoustu zažít a vidět. 🙂

One Comment

Comments are closed.