25.3.2012 – Ráno už bez Marťase jsme vyrazili do informačního centra NP Kakadu, zaplatili 25 dolarů za vstup na osobu a bohužel se dozvěděli, že po nedávných záplavách je stále více jak polovina parku zavřená. Na mapě jsme tedy měli zaškrtnuté místa, které jsme mohli navštívit a nebylo jich moc. Ještě u infocentra Lukáš potkal svého kámoše z vysoké s partnerkou – ten svět je opravdu malý – a všichni jsme vyrazili na nedaleký vodopád, který ani nebyl v mapce. Dostali jsme tip od rangera, že to je jediný vodopád, který byl v té době přístupný. A taky že to byla pravda.
Po vodopádu jsme se rozloučili s kámošem od Lukáše a pomaličku si to šinuly do nitra Kakadu a zkoušeli jednotlivé otevřené cesty. Jednou z atrakcí parku jsou obrovské termitiště. A jedno mega obrovské jsme našli přímo u cesty, takže bylo povinné focení. 🙂
Další atrakcí jsou skalní malby od Aboriginal, které se ale výrazně liší od kreseb Aboriginal ze středu Austrálie. Udělali jsme si příjemnou procházku a pofotili kresby.
Protože toho nakonec v parku opravdu nebylo moc k vidění, tak se nám podařilo projet celý park během jednoho dne a na noc jsme zakotvili na konci parku na odpočívadle.

26.3.2012 – Už včera večer jsme se domluvili, že dnešní den vyrazíme ještě do jednoho parku než pojedeme do Darwinu. A vítězem se stal Litchfield NP. Ale před tím jsme si dali ještě jeden adrenalinový zážitek. Celý Kakadu park a okolí je velice proslavené krokodýly. Včera jsme žádného neviděli, tak jsme si to vynahradili dneska. Dali jsme si tour na lodi, která lákala na Jumping Crocodiles – skákající krokodýly. Na palubě celkem malé bárky nás uvítal pohodový týpek ala Krokodýl Dundee – filmová postava pro neznalé. 🙂
Vedle sebe měl velký chladicí box s masem a vyrazili jsme na „lov“. V dané oblasti se nachází až 6000 krokodýlů, ale ne těch malých sladkovodních mazlíčků, tihle ti jsou už o něčem jiném. 🙂 Týpek nám vysvětlil, že krokodýli jsou už naučení, že jak slyší zvuk motoru, tak vyrazí za lodí a show může začít. Týpek si na kus tyče uváže flákotu masa a začne krokodýla dráždit a při každém pokusu krokodýla to sebrat to vytáhne výš. Krokodýl se díky síle a velké akceleraci v ocasu dokáže vymrštit neskutečně vysoko, jak uvidíte na fotkách.
Během cca hodinky a něco jsme měli tu čest vidět asi 6-7 krokodýlů a byla to opravdu show. Vidět v řece 5 metrového samce, který je od vás cca 1 metr je fakt mazec zážitek. To ten sladkovodní krokoš, kterého jsme viděli 2 dny zpátky, byl opravdu domácí mazlíček. Tihle byli jiná liga. Pak jsme vyrazili směr Litchfield NP, ale ještě před tím se nám podařilo prodat 2 vstupní lístky do NP Kakadu, protože jeho platnost je 14 dní. Při projíždění městečka Batchelor jsme narazili na tohle.
Ano správně, je to replika Karlštejnu. 🙂 Replika byla postavena jedním Čechem, který tam žil v letech 1974-78. Pak už nás konečně čekala velká spousta krásných vodopádů, peřejí, atd., které jsme si neužili v Kakadu.
A protože bylo sakra horko, tak jsme se několikrát u vodopádů vykoupali. Večer jsme zakotvili přímo v parku v kempu a naposledy v Austrálii postavili stan. 🙂

Fotogalerie