27.3.2012 – Ráno jsme složili stan a řekli mu Adious. Dobře nám sloužil poslední 2,5 měsíce, ale už ho nebudeme potřebovat, takže letěl do koše. Před odjezdem do naší poslední destinace v Austrálii – Darwin – jsme si šli ještě jednou užít do skalních jezírek a pak už fičeli směr Darwin.
Na pohodu jsme dojeli do centra, našli si hostel a pak vyrazil vrátit náš šíp Falcon, který nás spolehlivě provezl celou Austrálií až  do Darwinu. V samoobslužné myčce jsme ho dali opět do šusu a vyrazili na naší poslední mini cestu do půjčovny. V půjčovně šlo vše v poho, až na menší nedorozumění, kdy nám chtěli zaúčtovat dalších 700 dolarů za relokaci auta, ale chyba byla na jejich straně.
Navečer Jirka uvařil kuřecí curry s rýží a na pohodu jsme se rozkecali s jedním Francouzem, kterého Jirka znal ze včerejška. Večer se nakonec slušně rozjel, takže Jirka, Francouz a já jsme šli ještě do nedaleké irské hospody a oslavili náš poslední večer v Austrálii.

28.3.2012 – Dnes jme se sbalili a na pohodu vyrazili každý sám do města. Kolem poledne jsme se setkali na hostelu, kde jsme se rozloučili s Lukášem, který letěl dříve a to směr Indonésie. Já jsem pak ještě na chvilku vyrazil do města, ale celé centrum města je maličké a nebylo tam co dělat.
K večeru jsme taxíkem dorazili na letiště a to bylo naše sbohem Austrálii, kde jsme strávili 7 týdnů. Během celé povinné procedury na letišti měl Jirka celkem smůlu, protože si ho všude náhodně vybírali a speciálně kontrolovali či se jim něco nelíbilo. 🙂 Po 4 hodinovém letu jsme byli na mezinárodním letišti v Singapore, kde jsme měli navazující let do Bangkoku, ale až v 7 ráno. Našli jsme si luxus místo na přespání, otevřeli vínko a na pohodu jsem konečně naházel další články o Austrálii, protože jsem polední 3 týdny měl problém chytit signál.

Fotogalerie