28.-29.2.2012 – Dnes nás čekal další mega přejezd k městu Armidale, odkud začíná Waterfall way – cesta, kde je možné shlédnout spoustu vodopádů. Během poledne jsme si dopřáli jako „sváču“ opečené kuře. 🙂Samotné vodopády – Wollombi Falls, Ebor Falls byly ok, ale protože jsme ke všem dojeli = byly zadarmo, tak jsme si to tak nevychutnávali jako když k vodopádu dorazíte po několika km v terénu.
K večeru si dáme Sky walk – jdete na úrovni korun stromů, ale samotná cesta měla pár desítek metrů a nakonec zakotvíme v Dorrigo národním parku v Never never piknik area. K místu vedla opravdu mazec cesta a samotná area končila na konci světa v hlubokém lese. Na místě jsme našli starou boudu s krbem a obrovskými stoly, kde jsme zůstali. Na večeři jsme měli brambory a OBALOVANÝ ŘÍZEK. 🙂 Fakt nekecám, dopoledne jsme v obchodě viděli Schnitzel, takže jsme hned věděli, co bude k večeři.

Ráno jsme se vydali do Info centra v Dorrigo NP a rozhodli se udělat si 2h trek k deštnému pralesu v Austrálii. Celá cesta v pralese byla vyasfaltovaná, takže jsme se nemuseli proplétat zarostlou džunglí. Trek to byl opravdu parádní – hlavně pro mě to byla opět luxus podívaná na prales s vodopádem, který jsme si prohlídli i „zevnitř“, kdy jsme byli za ním.
Po treku jsme dojeli na pobřeží do města Coffs Harbour, kde jsme vyšli na nedalekou vyhlídku a pak se vrhli do moře, protože teplota byla opravdu vysoká.
Pro mě osobně to bylo poprvé, kdy jsem se koupal v moři. Na NZ pro mě bylo moře studené. 🙂 Po koupačce jedeme dál a přespíme u New Italy odpočívadla a na večeři si dáme stylově špagety s tuňákem. 🙂

Fotogalerie

2 Comments

Comments are closed.