24.3.2012 – Původně jsme měli v plánu jet přímo do města Katherine, ale zařadili jsme si jednu zastávku – Nitmiluk národní park. U městečka Mataranka jsme se teda vydali skouknout termální bazén a naplánovali si kratičkou vycházku. Když jsme se dostali k termálu, tak nám hned někdo řekl, že máme fičet dál, že je tam vidět KROKODÝL!!! No paráda, kvůli tomuhle jsme tady. A tak jsme hnedka vyrazili dál a opravdu se nám podařilo jednoho vidět.
Pofotili jsme ho a pokračovali dál skouknout Stevie’s hole. No ale uvítalo nás přesně tohle: 🙂
Takže jsme se otočili a šli zpátky. Pořád jsme neměli dost krokoše a tak jsme se tam šli znovu podívat. Pro upřesnění – jednalo se o sladkovodního krokodýla, který je pro lidi neškodný, ale i tak nám krokoš ukázal svoje zuby a měli jsme respekt. No i když ne všichni ho měli. 🙂 Marťas chtěl vidět, co krokoš dovede a tak ho začal z dálky cca 3 metrů dráždit klackama či ručníkem. No prostě rebel. Krokoš ale pořád nic, jen postupně otvíral tlamu víc a víc, ale jinak se vůbec nehýbal.
Když se k dráždění přidal i  Lukáš a hodil směrem krokoš pořádný kus klacku, tak se krokoš bleskově na zpátečku zanořil a my jsme vyrazili pryč od tama, protože to vypadala, že na nás vyskočí z jiného místa. 🙂 Pak si pánové dali koupačku v termálu a se supr zážitkem s krokošem jsme vyjeli do Katherine.
Z Katherine jsme zajeli do 30 km vzdáleného Elsey národního parku, kde jsme si dali hodinový výšlap na vyhlídku a pak procházku kolem. Celá tato oblast Austrálie je po velice silných deštích z minulých dnech, takže se tam, jak už víte, rozlilo spousta řek a i tady to bylo vidět.
Poté jsme už fičeli zpátky do Katherine, kde se s námi rozloučil Martin, který pokračoval autobusem do Darwinu, protože další den letěl na 5 dni si užívat na Bali. 🙂 Čekali jsme tam s ním na autobus, ale autobus měl 2 hodiny zpoždění a tak jsme si řekli čau a zbytek osádky fičelo směr národní park Kakadu. Večer jsme zakotvili kousek od Pine Creek, což je na hranici s národním parkem.

Fotogalarie

One Comment

  1. Dnes je tu slavna Foster ‚Royal‘ wedding a nechapal by si ako je tu vsetko vybliskane! Ozvem sa uz ked bude potom, maj sa krasne.

    Hutch family

Comments are closed.