5.-7.3.2012 – Ráno nás bohužel uvítalo velmi špatné počasí. Skoukli jsme moře, kde se místní odvážlivci koupali počasí nepočasí. My jsme se pro dnešek rozhodli pláže vynechat a vyrazili do nedalekého Springbrook NP, který jsme měli v plánu až po Gold Coast. Ale i tam bylo počasí nanic, takže jsme si to projeli, skoukli vyhlídku, která se jmenovala Best of all vyhlídek, ale protože pršelo a byli jsme v mračnech, tak nevím, zda byla opravdu Best. 🙂 Cestou k vyhlídce jsme aspoň skoukli obrovské staré stromy, které teda slušně pamatují.
Odpoledne jsme dorazili zpět do města u pobřeží a Jirka, Martin a já jsme se rozhodli zajít do knihovny, kde jsme pořešili věci na netu zadarmo a Lukáš šel na pláž, i když počasí bylo pořád nic moc. V knihovně jsme nakonec strávili asi 4 hodinky a Marťasovi se podařilo si na noťas chytit nějaký vir. Než jsme to ale zjistili, tak jsem v dobrém úmyslu chtěl pomoc a daný vir jsem měl na noťasu taky. Takže jsem pak celý večer musel dávat do kupy svůj komp, ale nakonec se podařilo. 😉 Večer ještě tradičně Marťas a Lukáš vyrazili do města za zábavou.

Protože i další den bylo počasí pořád všelijaké, tak jsme řekli sbohem Gold Coastu a jeli směr Sunshine Coast, kde mělo být lépe. Ale i tam, hlavně po tom vydatném dešti v minulých dnech, bylo moře hnědé a celkem nic moc. Když jsme se v městečku Coolum Beach radili, co dál, tak naproti byl obchod s pivem, takže Martin, Jirka a já jsme si koupili pivka na pohodu a Lukáš souhlasil, že to dořídí až do Noosa Heads, kde jsme měli v plánu přespat. K večeru jsme stihli ještě krátkou procházku kolem pobřeží, kde jsme viděli spoustu surferů a surfařech, které ani špatné počasí neodradilo od jejich vášně. A bylo na co koukat – vlny se tam ukázkově lámaly a surfaři ukazovali parádičky pro diváky. Fakt borci. 🙂
Večer jsme zakotvili ve skautském kempu, takže jsme si dělali srandu, že ráno bude v 6 budíček a rozcvička. 🙂

Náš poslední den na Sunshine Coast byl konečně sunny – slunečný. Počasí se umoudřilo a my jsme na pohodu strávili skoro celý den na pláži v Noosa Heads.
Zkušeně jsme na parkovišti u pláže přeparkovávali, protože jsme tam mohli být jenom 3 hodiny a nakonec jsme tam strávili víc jak 6. 🙂 Z pláže jsme pak vyrazili směr Rainbow Beach, odkud jsme měli v plánu se brzy ráno vydat na Frazer Island, ale o tom až v dalším článku. 🙂 Přespali jsme na piknik místu v hluboké buši. Zbytek osádky mi závidělo, že neslyším všechno, co přichází z lesa, protože to prý bylo sem tam „zajímavé“. 🙂

Fotogalerie