14.2.2012 – Dneska jsme časně ráno vyrazili na asi nejznámější scénickou cestu Austrálie. Jde o cestu kolem moře na jihu Austrálie, kde je spousta zastávek s parádními výhledy, skalními útvary, plážemi či zvířaty volně žijícími v přírodě. Takže ano, poprvé jsem viděl volně v přírodě klokany, spící koaly v korunách stromů, spoustu papoušků, atd.

Počasí nám dneska opravdu přálo, obloha byla skoro vymetená a příjemně horko. Příjemnou zastávku a procházku po pláži jsme si udělali před asi nejznámější „atrakcí“ GOR 12 apoštolů. Po povinných fotkách na pláži jsme vyrazili k apoštolům.
Jedná se o velké skalní sloupy, které jsou jakoby opuštěny od skalního břehu. A jsou to tedy mega šutráky.
Poslední zastávkou byl London bridge, který až do roku 1990 byl tvořen dvěma obrovskými skalními oblouky. V daném roce se první oblouk zřítil. Naštěstí nevzal nikoho s sebou, ale 2 turisti uvízli na druhém oblouku a bylo třeba je vyzvednout vrtulníkem. To je celkem mazec cestovatelský zážitek. 🙂
Nakonec zakotvíme na nocleh na konci GOR.

15.2.2012 – Dnešní den byl opravdu přejezdový den bez jakéhokoliv skouknutí něčeho. To jsme poprvé a dnes už můžu říc že ne naposled pocítili, že Austrálie je opravdu veliká a jednotlivé místa jsou místy stovky kilometrů od sebe. A to byl přesně dnešní den, kdy jsme se vraceli zpět k Melbourne, město jsme lehce minuli, nakoupili v obchodě a ku večeru dorazili k vesničce Yanakie u Wilson Promotory NP, kde jsme přespali.

Fotogalerie

3 Comments

  1. Ahoj Honzo, no pěkně ty! teploučko, výlety… my tu hezky mrzneme a těšíme se na jaro 🙂 Dnes dorazil Tvůj úžasný pohled ze Sydney – abys měl přehled jak dlouho to poště trvá přes celou zeměkouli:-) Reakci Barana asi znáš… hm dobrý, ale to není Bangkok:-) Ne, fakt jsme rádi, že na nás myslíš, my na Tebe taky. Užívej si to!

    Alice + Baran

Comments are closed.