16.9.2019

V noci jsem se několikrát vzbudil, až jsem si říkal, zda jsem tak nedočkavý na další den hikování. 😀 To tradiční vstávání bylo tradičně po sedmé. A venku ticho. Kouknu ven a kolem se sice točí mraky, ale neprší. To by šlo. 😉

Po půl deváté již sestupuji dolů, ale jen kousek, abych začal stoupání, které je natažené na 4 mílích. Mraky se začínají trochu trhat a dokonce sem tam pronikne skrz mraky sluneční paprsek. Protože neprší, tak mám výhled na dolní polovinu údolí 😉, které obcházím.

Morning part of hiking with clouds.

Výstup končí u jezera Sally Ann, které si našlo místo v prudkém svahu. Následoval traverz/hřebenová trasa. Počasí se kupodivu zlepšovalo, viditelnost byla čím dál lepší. V tuto dobu je již lovecká sezóna v plném proudu, a tak jsem dopoledne potkal více lovců než hikerů. 😀

Still cloudy, but I could see something. 😉

V prudkém svahu na míli 2 499,5 nabírám vodu a jdu hledat místo na oběd. Protnu hranici 2 500 mil, ale milník nikde. Je fakt, že v tom prudkém kopci + na úzkém trailu nebyl kam dát. Za chvilku mám místo a dávám si pauzu od dvou do skoro tří odpoledne.

Mezitím se celkem rozutečou okolní mračna a já tedy po pauze vyrážím na čumendu. 😉 Sice neustále stoupám, ale já si užívám po delší době výhledů. Přede mnou se otevře údolí s luxus horami kolem. Tak dnešek nakonec bude parádní. 🙂

Finally some great views during afternoon.

Po cca hodině se loučím s údolím a přecházím na druhou stranu svahu. A skočím přímo do mraků. Vypadá to, že jsem byl na správné straně svahu, ta druhá strana drží mraky. Ani ne 5 minut a skočím do deště. Nepřekvapuje mě to, s deštěm jsem počítal. Po intenzivní 15-ti minutovce vyskakuji z deště. Neustále stoupám v mracích, až dojdu k mini sedlu a přejdu zpět na první stranu svahu. A vyskakuji z mraků. 😉 Tam mě čekal pohled na parádní kamenné údolí bez stromů. Scházím ho dolů a za chvilku se v pozadí vynoří krásný skalní masív a další přilehlé hory. Tak tohle je paráda.

Beautiful rocky valley and montains at the background.

Je cca půl šesté a mi zbývají 4,5 míle do kempu. To už jsem víceméně v lese. Díky dešťům je trail solidně rozbahněný, a tak to místy klouže jak na ledu. Ani mi nejde o to, že kdyby mi podjela noha, tak díky bahnu budu jak čuně. Stejně už k němu nemám daleko. 😀 Ale nepotřebuji, aby se mi nějak blbě proplo koleno či jinak zamotaly nohy. 😉 A tak zpomaluji a jdu bezpečně. Místy je les doslova zarostlý mechem a vytváří to zajímavé okolí kolem trailu.

Really greeny trail. 😉

Před sedmou jsem v kempu, který je u potoka. Jakmile postavím stan, tak se vrhnu na dnešní důležitý úkol. Zip u levého vchodu do stanu je pokažený, a tak nezavřu síťku. A mám pocit, že včera v noci jsem měl ve stanu návštěvu. 😉 Moc se s tím nemažu a síťku natvrdo zašiji. 😀 Tahle sranda mi zabrala 50 minut, ale do stanu se teď nikdo nedostane. Teda doufám. 😉 Pak tradičně večeře od mého oblíbence Knorr – rýže s česnekem a parmezámem. Během psaní článku se citelně ochladí, tak jsem zvědav, jak dopadne noc.

Dneska: 22 mil, total: 2 509 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *