Týden 3.-8.6.2014

Odteď budu psát tzv. týdenní, možná i delší bloky, bo každý den nebude až tak zajímavý. Přece jenom nejprve práce a potom zábava. 🙂 Již z ČR jsem sháněl práci a z té spousty poslaných mailů se mi ozvali na dvě místa, takže jsem hned v úterý fičel na jeden pohovor do hotelu na pozici dishwasher a další den do Cateringové společnosti na pozici server. V hotelu jsme se domluvili na tzv. Trial day – zkušební den, který byl ve čtvrtek a v Cateringu jsem taky prošel a bude to příležitostný job. Ve čtvrtek vše klaplo ke spokojenosti všech stran, takže mám job! No, taky tam nebylo co zkazit, že. 🙂 Domluvili jsme se na 4 dny po 10 hodinách, ať mám víc volna a šanci dělat pro catering. V pátek jsem si šel koupit do Village kolo, které jsem objevil na Craiglistu – ideální pomocník pro všechno – přes Craiglist jsem našel ubytko, hledal práci, sehnal kolo a je tam toho opravdu spousta. Kolo bylo ve stejné kondici jako na fotce (přece jenom vyfotit něco pěkně a naleštěně umím i já) a já spokojeně s větrem v zádech šlapal na barák. Kopnu do vrtule a fičím si to na pohodu po cyklostezce, která vede kolem hlavní highway. A tu najednou vidím na highway cyklistu, jak na mě něco ukazuje. Tak si říkám, asi jedu po špatné straně či co. Zrovna fičím v plné rychlosti z kopce dolů, pozvednu hlavu a ve vteřině mi zmrzne úsměv. Hned u cyklostezky na pohodu žvýká trávu MEDVĚD!!! Byl jsem v takovém šoku a rozjetý, že jsem nestačil nijak zareagovat a profičel cca metr kolem něho. 🙂 Samozřejmě jsem chtěl foto, takže jsem se vrátil zpět, tentokrát po hlavní silnici a z bezpečné vzdálenosti méďu pofotil.010203Takže první věc si můžu odškrtnout – vidět na vlastní oči medvěda. Já to trošku povýšil i na kontakt s medvědem ve vzdálenosti 1 metr, ale příště již nebudu dráždit hada (medvěda) bosou nohou. 🙂 V sobotu se ve Village konal Half maratón, takže jsem vyrazil skouknout místní běžce. Na place vládla luxus pohodová atmosféra – start i finish byl na tzv. Olympic plaza, což je místo, kde se konaly medailové ceremoniály Olympijských her v roce 2010. Těší mě, že toto místo má stále plné využití i po skončení Olympiády.IMG_7672IMG_7676IMG_7702Celá Village je opravdu krásná a pohodová vesnička. V neděli jsem byl zavolán do práce, bo slečna, která byla na šichtě, měla den předtím párty a tak to po 3 hodinách zabalila = kocovina jak Brno. 🙂 I tohle je Whistler – non stop party. Jak jsem někde četl – ve Whistleru je pro některé jedince pouze pátek.

Fotogalerie – Half Marathon


Týden 9.-15.6.2014

Konečně mám vše potřebné zařízené, takže tento týden se ponese v pracovní duchu – úterý až pátek práce, víkend volno. V sobotu jsem se konečně setkal s Kenčou, který mi pomohl zařídit ubytko a dodal spoustu užitečného infa, které jsem potřeboval. Na pohodu jsme pokecali, dali si Plzeň!!! a ani jsme se neotočili a byly 4 hodiny pryč.


Týden 16.-22.6.2014

V pondělí jsem si prohodil šichtu s Rileym, bo měl večer party a tak jsem si zkusil dát noční a hnedka denní šichtu, mezi oběma šichtami jsem spal cca 6 hodin (jen pro upřesnění – já potřebuji naspat svých 8 hodin, jinak to je boj) a přežil jsem. 🙂 Ještě si zvykám na ten rytmus denní – noční. V práci jsem se seznámil s dalším Čechem, kterého jsem potkal již den předtím v šatně, ale netušili jsme, že jsme oba Češi. 🙂 V pátek jsem byl s Kenčou a Luckou na výletě v okolí. Nejprve si Kenča a Lucka dali krásný climbing přímo od řeky – jedno z nekrásnějších lezení taky v okolí a podle fotek uvidíte, že je to tak. Příroda je opravdu parádní, jak by to někdo maloval.
IMG_7714IMG_7780IMG_7784IMG_7807Pak jsme se přesunuli na Chek Canyo a tam jsem si to zkusil i já. Sice mi před cílem stehno poskakovalo o sto šest, ale nakonec jsem to dotáhl do zdárného konce.
IMG_7861Odpoledne jsme si zašli na supr Indii – Lucka už měla tip na luxus restaračku ve Squamish. Pak následoval povinný nákup a na pohodu jsme doklepli parádní den. V sobotu jsem měl první šichtu ve Whistler Cooks na mega akci TOUGH MUDDERS – to je ta akce, kde se lidi dobrovolně za poplatek plazí v bahně, skáčou do vody s 10 cm vrstvou ledových kostek, probíhají mezi dráty s elektrickým napětím, atd. Prostě mazec. 🙂 Protože jsem tam byl pracovně, tak mám fotky pouze ze startu a z cíle, ale i tak to stojí za to.
P1020477P1020491P1020497P1020498P1020515Akce probíhala v sobotu i v neděli a v sobotu se účastnilo kolem 11 000 lidí!!! Den uběhl jako voda, celý pracovní tým byl supr, po šichtě nás čekalo pivko a pak mě odvezl do village jeden Angličan ve své dodávce a tady přikládám foto jeho „úpravy“ interiéru v autě.
P1020518Raději jsem se ani neptal, co to má dělat. 🙂

Fotogalerie – Lezení po skalách
Fotogalerie – Tough Mudder

Týden 23.– 29.6.2014

A je tady další týden. Letí to jako voda. Ani jsem se pořádně neotočil a již to bude měsíc!!!, co jsem odletěl. Jj, jak mi tady všichni Češi, co jsem potkal, říkají – rok je málo, bo to utíká neskutečnou rychlostí. V uterý jsme podle receptu od Kenči zkusil upéct „český“ chleba, bo ty tousťáky jsou tady masakr a tady je výsledek. 😉
P1020519Jinak novinky z baráku – přistěhovali se sem 2 noví Češi – pracují na ledovci v Blackcomb – připravují snowpark. O víkendu jsem chtěl pracovat na svatbě pro Whistler Cook, ale byl o to takový zájem, že místa byla hnedka pryč. Tak příště.