29.9.-5.10.2014

Tento týden začal velice zajímavě – měl jsem pracovat v pondělí, ale kolega z práce – Australan a zrovna žádá o resident status, potřeboval víc hodin v práci, tak mi nabídnul, že mi zaplatí, když budu sedět doma a on si vezme moji šichtu. 🙂Ano, čtete dobře, já jsem seděl doma, on makal a já dostanu zaplaceno 70 babek. V půlce týdne jsem si dal mini trek k Ancient Cedars, což jsou skoro tisíc let staré stromy v okolí Whistleru. Samotný trek je kratičký, kolem 5 km, ale dostat se tam na kole trvá více jak hodinku. Začátek byl ok, ale pořád jsem čekal na pořádné stromy, které se nakonec ukázaly v plné síle. Nejsou to americké sekvoje, ale i tak je jejich tloušťka působivá.
IMG_8842 IMG_8850 IMG_8856 IMG_8873 IMG_8888Protože jsem byl s trekem brzy hotov, tak jsem ještě prošmejdil okolí.
IMG_8910


Fotogalerie – Ancient Cedars

6.-12.10.2014

Tento týden byl plný práce a od čtvrtku do neděle, respektive do pondělí, zde ve Whistleru proběhl tzv. Turkey sales – jedná se o mega slevy na veškeré zboží hlavně pro zimní sezónu. Takže lidí tam bylo jak, vy víte co. Já jsem potřeboval ošéfovat hlavně zimní bundu, takže jsem v pátek před prací vyrazil na lov. Nakonec jsem skončil nejen s bundou, ale taky brýlemi, helmou a rukavice. A v sobotu jsem zjistil, že mé stávající vázání na prkně je příliš velké pro mé boty, také jsem vyrazil na další lov. Nakonec jsem nové vázání koupil ve Village, kde taky měli velké slevy. Takže bych měl být připraven na zimu, teď už jenom ten sníh. 🙂 Večer jsem se po delší době viděl s Kenčou, Luckou a dorazil ještě jeden český pár – Marek a Lenka. Celý večer se točil hlavně kolem cestování v Asii a zkušenostech v Kanadě.

13.- 19.10.2014

V pondělí se vracím odpoledne z práce a doma se chystala večeře na Den díkuvzdání. S nápadem přišel Taro a Krystoph, takže večer jsme si dali kuře ala krůta – hlavním kuchařem byl Taro, vínko, pak se přidal i Dimitri a Sara. Prostě parádní večer se spolubydlícími.
P1020779 P1020781 P1020785 P1020790Jinak v práci došlo velkým změnám – jeden dishwasher – parťák skončil a máme nového head chef. Zatím netuším, proč Paul (bývalý head chef) odešel, ale je to mazec, bo se to stalo fakt bleskově. Počasí je tady typicky podzimní – skoro pořád prší, takže se nedá nic moc podnikat.