15.-21.9.2014

Tento týden jsme s Kenčou a Luckou prošlápli Singing pass trek a následně jsme se přes High Note trail dostali až na Whistler Mountain. Počasí nám ze začátku vůbec nepřálo, ale riskli jsme to a nakonec se dokonce na chvilku i vyčasilo. 🙂 Začátek treku vede lesem, ale po cca 10 km na nás vykoukly okolní hory zahalené v lehkých mračnech.
IMG_8703 IMG_8718 IMG_8728Cestou jsme narazili na medvěda, ale bylo to pouze z dálky a ještě si to na pohodu šinul pryč od nás. Dalším kouskem byli svišti – a ti oproti medvědovi neutíkali, ba naopak se ukazovali v plné kráse.
IMG_8741 IMG_8754 Během treku jsme spatřili jezero Cheakamus krásně se shora a na pohodu dorazili na vrchol Whistler Mountain, kde proběhlo povinné foto s Inukshuk – symbol Olympijských her v roce 2010.
IMG_8766 IMG_8786Nakonec jsme se projeli pro mě opět Peak to Peak lanovkou a pak další kabinovkou dolů. Trik byl v tom, že nahoře již nikdo nekontroluje, zda máte koupený lístek či ne, protože se předpokládá, že jste se nahoru dostali pouze lanovkou a ne po svých. 🙂

Fotogalerie – Trek na Whistler Mountain

22.-28.9.2014

Tak to nakonec klaplo. A co tedy? Nové ubytko. Ozvali se mi z jednoho inzerátu, zašel jsem se kouknout, vše vypadalo parádně a ani mě neodradilo, že na pokoji budeme 4. Ještě jsem měl rozjednané jedno další, ale to nakonec padlo, takže jsem pak v noci potvrzoval, že já do toho jdu. Pár dní jsem čekal na jejich odezvu a nakonec jsem prošel do finále. 🙂 Rozhodl jsem se nastěhovat co nejdřív, takže nakonec jsem se stěhoval již 28.9. v neděli, bo jsem měl volno. Na třikrát jsem přesunul těch mých pár švestek a zabydlel jsem se. Současná sestava je následující landlodr Dimitri – původem Řek + přítelkyně Sara – původně Angličanka, oba nyní již Kanaďani a pak my 4 – Japonec Taro, Japonka Lina, Belgičan Kristoph a já Jan z Čech.