Jestli to bylo před CDT jednodušší, co se týká výbavy, tak teď si dovolím napsat, že to byla skoro v módu „no stres“. Tím, že jsem byl na dvou dálkových trasách, tak se mi výbava ustálila na „pevném“ počtu položek, a když tak jen měním kus za kus. I když musím přiznat, že se i tak sem tam podívám na nějakou výbavu a ptám se sám sebe, zda ji uplatním. Většinou ne, ale kdo ví, třeba najdu něco, co mě osloví.

Protože jsem v rámci PCT a CDT zažil skoro všechno (teplo, zimu, mráz, déšť, sníh, atd.), tak v rámci výbavy bylo z čeho vybírat a níže foto finální sestavy, kterou si nyní projdeme podrobněji.

Začneme velkou 3, respektive 4. Na CDT jsem měl nový batoh Gossamer Gear Mariposa 60. Během prvního měsíce jsem zjistil, že co se týká bolesti levé lopatky, tak není problém v batozích, ale ve mě. I s novým batohem lopatka zlobila, ale i tak batoh splnil vysoká očekávání. Skoro 5 měsíců v americké divočině mu dalo zabrat, ale věřím, že ještě chvilku mi poslouží. Další novinou na CDT byla legenda mezi ultra-light stany Zpacks Duplex – 601 g!!! + 8 mini kolíků. Naprostá, ale opravdu naprostá spokojenost, takže tady nebylo co řešit. A i po CDT je stan pořád ve velmi dobré kondici. Co se týká spacáku, tak po CDT mi bylo kulantně ségrou vysvětleno, že v tomhle spacáku nebudu spát ve stejné místnosti v rámci Everest Base Camp trailu. Takže jsem si koupil nový Criterion Quantum 450 a v Nepálu to byla lahoda, co se týká tepla. A poslední z velké 4 je karimatka – zde budu mít kousek Thermarest trail Scout, který jsem si koupil v USA, protože původní Thermarest Neo Air XLite 2020 – Regular nevydržela.

V sekci jídlo a pití je změna ve vařiči. Původní JetBoil během CDT odešel do důchodu a v USA koupený MSR mi nakonec úplně nesednul. Takže jsem opět vybíral mezi JetBoil a nakonec do batohu zabalím Jet Boil Minimo 1l. Dále na „špinavou vodu“ mám nyní skládací láhev CNOC Vecto 3l. Vše ostatní – filtr, nástavec na proplachování, lžíce, objemné sáčky na jídlo a odpad zůstávají.

Budu nebo nebudu dělat ostudu na trailu, co se týká aktuálních módních trendů? Ne, že by mě to nějak trápilo, ale pojďme na to v rychlosti mrknout. I zde je pár změn – některé kosmetické, jiné větší. Nejenom spacák ,ale i péřovka musela do důchodu po CDT. Novým klenotem na studené rána a večery je Rab Prosar Jacket. I ta byla prověřena během podzimního Nepálu a zatím 10/10. Co se týká nepromokavého comba, tak i zde je změna – stávající bunda odešla do více než zaslouženého důchodu a koupil jsem si trochu bytelnější Rab Arc Eco Jacket. Zatím nebyla extrémně otestována, ale věřím, že budu spokojen. A spodní část nyní bude tvořena nepromokavou sukní, kterou jsem dlouho sháněl. Největší plus vidím v tom, že si ji budu moc navléct kdykoliv, nebude třeba se zouvat, atd. Na CDT se mi osvědčily kraťasy Forclanz, takže jsem si koupil ty samé, jen v jiné barvě – ať to na těch fotkách nevypadá pořád stejně. I košile je samozřejmě nová – tentokrát přímo od Rabu – Rab Boundary Shirt. Protože se mi velmi osvědčily nové boty Inov 8 Trail Talon s koncovkou 290, tak po návratu z CDT jsem si koupil ty samé.

Co se týká hygieny, tak mám změnu. Vzpomínáte na mini-mini ručník, který jsem měl na cestách? Já bych rozum nedostal, co se týká většího ručníku, takže to muselo přijít odjinud. Na přednášce o CDT v Bolaticích jsem od kamarádky/věrné čtenářky/posluchačky v jedné osobě dostal ručník, kde je mé trailové jméno Jingle Bell a mapa CDT. Luxusní + praktický dárek a ručník se okamžitě stal nedílnou součástí mé výbavy. Ještě jednou moc díky. Vlastní foto ručníku bude v rámci severské krajiny.

Elektronika – jedinou změnou oproti CDT je větší powerbanka – teď už to je solidní cihla, ale zase mi zajistí, že nebudu muset řešit šťávu.

Samotnou váhu už tak moc neřeším – vím, že to bude cca 7-8 kg a s tím jsem více než ok.


A tady je podrobný seznam věcí (tučně s kurzívou úplně nové/zaměněné kousky ve výbavě oproti CDT):

velká 3 (4):
batoh Gossamer Gear Mariposa 60
stan Zpacks Duplex + 6 mini kolíků
spacák Criterion Quantum 450 + nepromokavý obal Sea to Summit
karimatka Thermarest Trail Scout

plachta Tyvek – pod stan a pro spaní pod širákem

jídlo a pití:
vařič JetBoil Minimo 1l
lžíce Sea to Summit
filtr SAWYER SP129 + nástavec na proplachování + skládací láhev CNOC Vecto 3l na „špinavou“ vodu
nůž Petzl
nepromokavý pytle Sea to Summit na jídlo a odpad

oblečení:
boxerky klasika – 2x – jedny na sobě
merino set na spaní
košile Rab Boundary Shirt – na sobě
CDT tričko Forclaz
kraťasy Forclaz Trek 500 – na sobě
3/4 spodky – CRAFT Knickers Fuseknit Comfort – kdyby byla solidní zima 
2x ponožky – Bridgedale Trail Run UL T2 MS Low – jedny na sobě
fleacová mikina Rab Nexus Jacket
péřovka Rab Prosar Jacket
nepromokavá bunda Rab Arc Eco Jacket
nepromokavá sukně Etalon skirt přímo od Nalehko 

boty – Inov-8 Trail Talon 290 – na sobě
nepromokavé ponožky Dexshell
turistické rukavice Forclaz
teplá čepice Rab
šátek Buff – na sobě
kšiltovka
čelenka
2x ortéza Zamst EK-3 na koleno – na sobě
nepromokavý obal Sea to Summit na oblečení

hygiena:
zubní kartáček Curaprox + mini zubní pasta
ručník Jingle Bell + zrcátko
lopatka + vlhké ubrousky + alkohol gel

elektronika:
foťák SONY DSC-RX 100 VI + pouzdro + 2 náhradní baterky
pouzdro na SD karty + 2 SD karty (128 GB, 128 GB)
čelovka Petzl Actik
InReach mini – satelitní komunikátor
mobil Iphone 12 mini + nepromokavý obal
stativ s úchytem na mobil
solární nabíječka Anker – 3 panely
powerbanka – noname
hodinky Suunto Essential
nabíjecí kabel – 2x
nepromokavý obal Sea to Summit

ostatní:

moskytiéra na hlavu
trekové hole CAMP Backcountry Carbon 2.0
peněženka Loap Club
zápisník a tužka
zalaminátované plán a jízdní řády
šití – 2x jehla + niť
mini opalovací krém
lékárna – Endiaron, Ibuprofen, uhlí, dezinfekce, leukoplast, hojivá mast, Voltaren mast
nůžky na nehty
brýle na dálku + obal
rolnička na zvěř – nyní absolutní nutnost – díky ní mám své trailové jméno JINGLE BELL
mini „batoh“ do města na nákupy
pas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *