13.7.2023 – neplánované volno

Zabral jsem až kolem 23:20, asi už mám opravdu dostatečně naspáno. Proberu se kolem půl osmé a lehce posnídám – džus a suché keksy. Musím pomalu. Pak se přesunu do jídelny a další 2 hodiny nahazuji články. Ze začátku to šlo fajn, jen tomu poslednímu (den 6) se moc nechtělo. Nakonec se zadařilo. Pak se přesunu zpátky do stanu a proberu si aktuální zásoby jídla. Bohužel Slunce zase jede bomby, takže se ve stanu nedá vydržet. Přesouvám se zpátky do hlavní budovy, kde budu mít, podle všeho, útočiště po celý den. Před dvanáctou jdu do nedalekého obchodu, kde si koupím banány, bagetu, tvrdý sýr, atd. Po návratu tedy “obědvám”.

Cítím se lépe, ale pořád nejsem na 100% zpátky ve formě. Bohužel to horko je opravdu masakr. I ostatní hikeři posedávají, polehávají všude možně – v jídelně, společenské místnosti či v “herně”. Každopádně hostel je moc fajn zařízen a nesmí se zde chodit v botech, což jenom navyšuje úroveň hostelu. Takže jako u nás doma, hned v zádveří boty dolů. A dokonce mají spešl čistič bot venku – foto řekne více.

Odpoledne si projdu na chvilku okolí hostelu, který je postaven vedle jezera Hornavan. Jezero je obrovské a my vidíme pouze velmi malou část. A Slunce pořád jede na max. To mi fakt hlava nebere. Nejvíce mě fascinuje ta typická kombinace červené a bílé barvy – krása. Budovy tady jsou různě pojmenované, ale samozřejmě ve švédštině. Tz., že tomu nerozumím, ale jednomu názvu rozumím, viz foto níže. 😉

I zbytek odpoledne a večera strávím na hlavní budově – horko je pořád mazec. Volám si opět s domovem, a pak povečeřím. Co se týká nasazování dalších článků, tak dnešní den je v plánu večer a zbytek pravděpodobně až dojdu do Abisko (zaklepat). Tz., za cca 9 dní, tak vydržte. 😉 Kolem sedmi večera se stane nemožné – prožene se mega liják s kroupami. V jídelně stojíme všichni hikeři v jedné linii u oken a užíváme si tu podívanou. Ze mě nahlas vypadne: “Konečně!” Sice představení trvalo pouze cca 10 minut, ale teplotu to citelně srazilo dolů – to přesně potřebujeme.

Na hostelu jsem cca do osmi, nahodím článek, a pak hurá do stanu. Zítra pokračuji dál na sever. 😉

Dneska: 0 km, celkem: 170 km

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *