13.7.2019

Probouzím se kolem 8 a nahodím poslední 3 články. Dnešní den byl plný zařizování. Potřeboval jsem se zbavit bear canisteru, cepínu a nesmeků, již je nepotřebuji. Nahazuji na FB skupině PCT class 2020 nabídku a za chvilku mi napíše holka z USA, že chce bear canister a cepín. Paráda. Pak jdu rychle nakoupit a sehnat plynovou kartuši. S Martinem a Kubou jsme domluveni, že v 11:30 půjdeme na oběd do jedné spešl restaurace. Čím byla spešl? No třeba tím, že číšníce mluvila česky. 😉 Nebo tím, že tam byla točená Plzeň. 😉 Nebo tím, že kamkoliv jsem zabodl prst do menu, tak to bylo české jídlo. 😉 Naprostá BOMBA. Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že dneska budu pít točenou Plzeň, na jídlo budu mít luxus čočkovku a hovězí guláš se 2 druhy knedlíků a do toho bude zpívat Michal David, tak bych měl starost, zda dotyčný nevysadil důležité léky nebo by měl přestat kouřit to svinstvo. 😂😂😂 Ale přesně tak to bylo. Dokonce jsme dostali přídavek jak knedlíků, tak guláše. 3 Češi, 3 Plzně a 3 guláše. Takhle by se dal ve zkratce udělat souhrn dnešního oběda. 😉 Po jídle za námi na chvilku přišel kuchař, který je taky Čech.

Delicious lunch and beer in Czech restaurant. 😉

Pak bereme Uber a valíme na poštu, která je dneska otevřena pouze mezi 12-14. Pošta je v brutálním obležení hikerů – všichni potřebují něco poslat pryč po Sierře. Můj cepín je tak velký, že musím použít největší krabici. Když borka u přepážky vysloví cifru 120 USD za poštovné, tak se mi zatočí hlava. Holčině jsem to prodal za 80 babek dohromady a teď by měla platit ještě 120 USD za poštovné. No to by byla teda nadšená. Borka mi doporučí, abych tu krabici natvrdo pomačkal, aby to bylo rozměrově co nejmenší. Vrhám se tedy na „úpravy“, protože je cca 13:45. Krabici nešetřím a snažím se mít výsledné rozměry „balíku“ co nejmenší. Nakonec posílám bear canister a cepín zvlášť a dohromady to je za 38 babek. Solidní rozdíl. Pošta je již zamčená, takže mě musí pustit zaměstnanec pošty. Jj, stihl jsem to tak, tak.

Další plán bylo zajít do obchodu, pánové museli nakoupit. Je to celkem z ruky, ale pořád směrem dolů, kam potřebujeme. Po nákupu Kuba fičí napřed zjistit situaci s balíky u UPS a my 2 s Martinem dojdeme. Je kolem půl páté a my zakotvíme u McDonaldu, kde si dám 2 burgery a zmrzlinu. Kuba domluví trail angel odvoz zpátky na trail. V 18:10 přijede sympatická důchodkyně, která Kubovi cestou nahoru k trailu ukazuje, které hory v okolí zrovna slezla. 😉

Vystoupíme u Highway US 50 a já si znovu projdu poslední 2 míle ze včerejška. Vůbec to neřeším, jsem rád, že nás trail angel zadarmo odvezl až nahoru k trailu.

Kolem 7 večer procházíme kolem jezera Echo a pokračujeme dále. V mobilu jsem si již načetl další mapu – tentokrát to je Severní Kalifornie. Další 4 míle se nesmí kempovat, tak je třeba do toho pořádně šlápnout.

Short hike around Echo Lake during evening after leaving South Lake Tahoe.

Ke konci se k nám přidá stádo komárů a je o „zábavu“ postaráno. Na míli 1 096 nacházíme solidní místa pro 3 stany a končíme. Protože již nemám bear canister, tak musím jídlo věšet na strom. Večeři jsem měl v McDonaldu, tak dneska to šlo rychle. Pak už jenom dopsat články za poslední 2 dny a skoro před půlnocí jít spát.

Dneska: 4 míle, total: 1 096 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *