3.8.2019

Proberu se kolem 8 ráno a není třeba spěchat. Dopolední program je jasný – nakoupit a najíst se v Dunsmuir. Protože máme lehce vlhké spacáky, tak poleháváme a čekáme, až si slunce najde cestu i k nám.

Cowboy camping by bridge.

Tereza s Avalanchem odcházejí směr trail něco po 9 a k nám přijde chlapík, že nás odveze do Dunsmuir. A dodá, že to bude za 10 dolarů. Ok, mysleli jsme si, že to bude zadarmo, ale i tak to bereme. Pobalíme se a „taxi“ nás doveze až před Dolar General – levný obchod.

Shopping in Dollar General.

Tam nakoupíme zásoby na další pasáž do města Etna – cca 4-5 dní. Mám opět 2l Pepsi, ale tentokrát si to hned přeliju do vaku na vodu. Bojím se, že to bude natlakované během chůze, a tak několikrát třepu s vakem a odpouštím tlak. Je cca půl 11 a my vyrážíme k nedaleké vyhlášené restauraci Yaks. Neujdu ani cca 50 m od obchodu a zjistím, že mi něco teče v batohu. Je to vak s Pepsi. Opět se to natlakovalo a nevydržel spoj u víčka. Američané na to mají fajn frázi: „Sh*t happens.“ 🙂 Vak jsem dal na stojáka do přední síťky a večer to nějak v klidu pořeším. Restaurace se otvírá až v 11:30, tak si sednu na lavičku před ní, na slunci suším batoh a píšu článek za včerejšek.

Úderem 11:30 se otevře brána do Yaks a nahrne se tam hromada lidí. Vypadá to, že to je velice oblíbená reštika. Objednáme si burgery a točené piva, protože pánové dneska mají významný den – 100 dní na trailu!!! Burger, hranolky i pivo bylo výborné.

Lunch at the Yaks restaurant in Dunsmuir.

Kolem 1 odpoledne vyrážíme na stopa. Pánové stojí na cestě, co vede městem a já hlídám výpadovku na dálnici.

Hitching by Interstste 5.

Chvilku se nedaří, ale nakonec Kubovi a Martinovi zastaví sympatický chlápek, který ještě musí porovnat věci v autě, abysme se tam dostali. 🙂 Chlapík nás zaveze až přímo k trailu, takže luxus stop. Pak nám Kuba říká, že chlapík se svým kámošem soutěží, kdo odveze více hikerů každý den. 🙂 Tomuhle říkám správná soutěž. 😉

Je cca půl druhé, slunce jede o 106 a Kuba přijde s luxus nápadem. Pojďme k řece, protože dneska stejně není v plánu moc mil. Za chvilku jsme zpátky u břehu řeky Sacramento a já se rozhodnu, že si vyperu batoh, který mám ulepený od Pepsi. Jak jsem hotov s batohem, tak přeperu ponožky a kalhoty a nakonec do řeky hodím i sebe. 😉 U řeky byla taková pohoda, že jsme tam vydrželi skoro do půl 4.

Chilling by river Sacramento.

Vyrážím jako první a bohužel to vypadá, že mi ten výborný burger nesedl. 2x během následujících 30 minut jsem ostro odbíhal z trailu do lesa. Přejdeme pod dálnicí a naskočíme zpátky na trail. Chceme zakempit jen kousek od silnice, protože ostré stoupání, co nás čeká, si chceme nechat na zítřek. I kolem 5 odpoledne je stále solidně horko a dusno, což znamená jednu věc – lije ze mě jako by mě někdo poléval konvou. Naštěstí to bylo pouhých 6 mil, takže po 6 večer jsme na místě.

Evening hike from Dunsmuir.

Dojde nás i Honza a zůstává s námi. Já využívám jedinečné situace a rozhodnu se, že si konečně zašiji košili, kalhoty a síťku na batohu. Na Nobelovku to šití nebylo, ale myslím si, že na chlapa to byl solidní výkon. 😂😂😂 A taky jsem si zalepil černou páskou vak na vodu, tak uvidím, zda to bude stačit.

Pak následuje večeře – bramborová kaše a lentilky jako dezert. Večer píšu články a vybírám fotky. Je tady sice signál, ale nejdou mi nahrát fotky na web, tak snad zítra.

Dneska: 6 mil, total: 1 507 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *