29.7.2019

Tak dneska se vstávalo opravdu těžko. Kombinace horka a bolavých pat mi dává solidně zabrat. Už nejsem nejmladší. 😂😂😂 Ze spacáku se vyhrabu až po 8 ráno a opravdu pomalu roztočím dnešní den. Kuba a Martin vyrazí přede mnou. Já se dobalím a zjistím, že už je 9:50!!! Ty kráso, tak tohle ráno jsem to vzal opravdu pohoda jazz. 😀

Morning in camp.

Dneska nás čekalo pouze 11 mil k vodopádům Burney. Krajina je opět „africká“. 😉 A když africká, tak i teplotně. Je neskutečné horko, opět to jede na max. Do toho pořád zlobí paty, takže dopoledne je náročné. Začínám si v hlavě zpívat hit od Miro Žbirky: Čo bolí, to prebolí. 😂 Je treba vydržať. Věřím, že to jen otázka času a pár desítek km, kdy se paty a boty domluví na příměří. 😉

Africa on trail again. 😀

Před 2 odpoledne jsme u vodopádů a já řeším, kde si koupit Coca-Colu. 😂 Už jsem na ní solidně závislý. Mini obchod je zavřený, ale Kuba z info centra donese dietní kolu. Paráda, beru to!!! 😀 Dolů k vodopádům půjdeme zítra, jak se budeme vracet na trail.

Sejdeme tedy k výjezdu na silnici 89 a začneme stopovat do cca 11 mil vzdáleného Burney. Půl hodiny nic a to je slušný provoz. Asi už opravdu vypadáme solidně špinavě. 😂😂😂 Nakonec nám zastaví týpek, co z boku vypadá jak Chuck Norris. 😉 Vyhodí nás na půlce cesty a za chvilku nám zastaví mlaďoch, co nás zaveze přímo až do Burney před McDonald’s. Ten vezmeme útokem a pořádně se najíme.

Od Terezy máme info, že můžeme přespat zadarmo v budově, která patří místnímu kostelu. Za chvilku najdeme kostel, kde nás uvítá sympatická paní, zapíšeme se a „ubytujeme“ se v multifunkční budově, která je hlavně jako tělocvična. Je zde kuchyň, sprchy, záchody, wifi. Co víc si přát. Naprostá oáza.

Tonight, we could stay in building from church in Burney.

Já se rozhodl, že půjdu hned vyprat. Po cestě ještě koupím plyn a 2 nové páry ponožek. Během praní jsem chtěl nahazovat články, ale nebyl tady ani signál ani wifi. Tak jsem psal článek o dnešku. 😉 Než doperu a usuším, tak dorazí i Kuba a Martin. Po praní následuje pořádná sprcha a opět McDonald, kde jsem si dal večeři – 2x McChicken a horká čokoláda. Večer jdeme ještě do centra, koupíme pivka, které skrýváme po americku v sáčku a na pohodu dojíždíme dnešní den na lavičce u křižovatky.

Burney town during evening.

Než jdu spát, tak ještě píšu domů. Bohužel opět nebyl dostatečně silný signál na nahození článků.

Dneska: 11 mil, total: 1 419 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *