16.7.2019

Tak s tím vstáváním dřívěji to nebude tak žhavé. 😉 Opět se probouzím kolem 8:15. Ranní kolečko mi v poslední době trvá cca 1,5 h, tak je jasné, kdy jsem vystřelil směr hore. 😉 Martin šel napřed a Kuba a já později, chvilku kecáme, a pak mi Kuba zmizí. Dneska mě čeká výstup na 2 „vrcholy“, kde vyjíždí v zimě vlek. Dopoledne je pod mrakem a solidně dusno. Objeví se i sněhové pasáže, kde se chvilku motám, ale není to nic hrozného. První vrchol je samozřejmě ve sněhu.

First peak with snow again.

Sestupuji opatrně dolů, přece jenom část trailu je na sjezdovce. Dneska se mi již od rána jde parádně. Tak jsem zvědav na zítřek. Že bych se zase trápil? 😁 Uvidíme. Přejdu potok a pokračují krásným stoupáním k druhému vrcholu. Vše je bez sněhu, takže opravdu paráda.

On my way to 2nd peak.

Nahoře mě čeká luxusní odměna. Další víceméně hřebenovka. Naskytnou se mi výhledy do všech stran. Celkem solidně fouká a já postupuji dále, protože tady si nemůžu dát polední pauzu. Místy si připadám jako Kondor letící nad krajinou – takový luxus výhled ve větru jsem měl. 😉

Stunning part of trail on crest.

Ve 13:45 procházím krátkou pasáží se stromy = moje šance na oběd. Dneska je pauza o trochu menší, protože pořádná bašta na mě čeká v Donner Ski Ranch. 😉 Po pauze pokračuji po hřebenu, a pak se trail stáčí dolů k silnici 40 do Donner passu.

On my way to Donner pass.

Poslední úsek je solidně kamenitý, tak musím pomalu, i když se už nemůžu dočkat burgera a piva. 😉

V restauraci jsem kolem 16:45. Do řeči se se mnou dají 2 taťkové s dětmi a opět jsou nadšení z PCT. Sednu ke stolu a číšnice mi řekne, že tady nesmí být batoh – buď ven na terasu nebo dozadu, kde je místo pro hikery. Že bych fakt tak smrděl? 😂 Píšu Martinovi, jak to vypadá s nimi. „Za půl hodky tam jsme“, přijde mi odpověď. Paráda, to počkám. Jakmile pánové dorazí, tak si objednám kuřecí sendvič + hranolky + pivo zdarma + koláč se zmrzlinou. Luxus večeře. Sendvič ala burger, hranolky a pivo víte jak vypadá, tak tady foto koláče se zmrzlinou. 😉

Donner Ski Ranch and my dessert.

Během jídla se dáváme do řeči s hikerem z Německa. Má obrovský batoh, ale kupodivu není až tak těžký. I když se mi moc nechce, tak musíme dál.

Evening view.

Vyrážíme po 6 večer a zakotvíme na vršku s výhledem na dálnici – Interstate 80. Asi 20 minut pobíhám a hledám místo, kde mám dobrý signál, protože chci aktualizovat web + FB + Instagram. A nej místo je na skále. Ok, tak dneska spím pod širákem. To by nebyl problém. Problém byli komáři. Začal jsem s aktualizací FB kolem 21:15. Teď je 1:43 ráno a já dopisuji článek za dnešní den. To, co se dělo v časovém horizontu 21:30 – 1:45 mezi mnou a komáry se nedá slušně popsat. Dobytci krvežízniví. 😁 Ok, dopsáno, zítra to doladím a nahodím. Fičím spát.

Dneska: 19 mil, total: 1 156 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *