7.8.2019

Dopisování 2 článků místo jednoho znamená jediné – jdu spát až kolem půlnoci. 😉 Proberu se po 7 ráno a pooomaaaliiičku rozjíždím dnešní den. Martin je už sbalený a za chvilku vyráží. Kuba odchází před 8 a já se loučím s luxus místem pod skálou kolem půl 9.

My tent under the rock.

Úkol je jasný – sejít k silnici a dostopovat do městečka Etna. Trail se bude vlnit s finálním sestupem k silnici. Nahodím chodící aparát a na pohodu valím. První část trailu je schovaná ve stínu hory Russian, kterou obcházím zleva. Trail je místy opět doslova vytesán do skály. Za chvilku se mi naskytne parádní výhled na protější kopce a údolí.

Morning part of trail to highway.

Pokračuji v kdysi spálené oblasti. Připomínkou jsou stovky šedých stromů kam oko dohlédne. Pokaždé mě zamrzí, že ve většině případů jsou tyto ohně díky lidské hlouposti a nezodpovědnosti.

Another burnt area.

Prokoušu se touto smutnou pasáží a přes mini sedlo se dostanu na druhou stranu, kde mě uvítá neskutečný pohled do luxusního údolí s Mt. Shastou v pozadí. Ta s námi snad půjde až do Oregonu. 😀😀😀 Tahle pasáž byla bezpečně top dnešního dne. Neustále zastavuji, fotím, kochám se a dokonce po delší době vytahuji brýle na dálku. 🙂 Taková pecka to byla. 😉

Stunning valley with Mt. Shasta.

Díky této luxus pasáži jsem ani moc nezaregistroval neustálé stoupání trailu. Trail se před pomyslným vrcholem na chvilku schoval v lese, aby za vrcholem opět vytasil další parádu.

Last psrt of trail before highway to Etna town.

Trail dolů k silnici už byl krásný dojezd dnešního hikování. Cestou potkávám 2 dámy a jedna hned hádá, jakým jazykem je psán text na AG tričku. Tipne slovenštinu. Jsem překvapen, že je jen kousek vedle. Říkám ji, že to je čeština a ona, že se rozhodovala mezi češtinou a slovenštinou. Pak mi vysvětlí, že její předci jsou z Polska, proto to tipla tak blízko. 😉

K silnici dorazím podle plánu v půl 2 odpoledne. Tam už pěkně ve frontě sedí u silnice 3 hikeři. Jdu tedy na konec fronty, sednu si a zjišťuji, že provoz je skoro nulový. Za cca 10 minut dorazí 5. hiker. To bude zajímavé. 🙂 Za dalších 5 minut dorazí z Etny tohle fáro a zastavuje na parkovišti.

Car, which took me to Etna town.

Koukáme (hikeři) na sebe, co to je. Řidička na nás mává, ale pořád si nejsme jisti. Jakmile se automaticky začnou otvírat dveře od kufru, je to jasné. Máme odvoz!!! 🙂 Paní kolem 45 se ptá, zda nám bude vadit její pes – něco jako jezevčík. Nikdo s tím nemá žádný problém. Já bych tam nastoupil, i kdyby to byl pitbull. 😂 Takže borka si do tohoto fára naklidí 5 špinavých, ne zrovna vonících, hikerů a zaveze nás až do centra Etny. A zjistím, že není místní, a přesto jela nahoru k trailu, aby nabrala hikery a odvezla je dolů. Už jsem to psal mnohokrát a stále budu – tito lidé mě opravdu inspirují.

V Etně se teda loučíme s paní řidičkou a já zjišťuji, kde je Kuba a Martin. Kuba mi píše, že máme zajištěné ubytko v R+R Bunk house a oni jsou zrovna na jídle v Denny Bar Co. Dorazím tam a dám si luxus pizzu a pivo, protože bylo neskutečné horko.

Denny Bar Co., where I had lunch.

Pak už jdeme do R+R Bunk house. Jedná se o soukromý barák, kde paní domácí ubytujte max. 6 hikerů v garáži, která je předělána na ubytování. Máme k dispozici sprchu, pračku, kuchyň, atd. A cena? Tady se platí prací. 😉 A tak jsme s Martinem a Kubou posekali trávu před barákem. – tzv. front lawn. Bylo zajímavé sledovat ostatní hikery, kteří po stejné ulici šli kempovat do městského parku a my jsme pobíhali se sekačkou. 😀

We spent night at private house in Etna.

Po „práci“ jsme jeli nakupovat. K dispozici byly kola, takže jsme do vzdáleného Dollar General obchodu na pohodu zajeli na kolech.

Etna town.

Po návratu jsem začal nahazovat články za minulé dny a končil jsem za tmy. Pak se ještě domlouvám s našima, že si zítra zavoláme, protože je spešl den. Usínám kolem 10 v noci a článek nechávám na zítřek.

Dneska: 13 mil, total: 1 599 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *