21.7.2019

Technická poznámka: Dnešní článek je psán formou „pohádky“ pro všechny děti, které mě „sledují“ díky rodičům. Takže, mamky a taťkové, připravte si své ratolesti do postele a tady je slíbená pohádka. 😉 A nebojte se tu pohádku prožívat. Baran, na tebe spoléhám nejvíce. 😀

Jingle bell a jeho cesta Americkým královstvím

Bylo, nebylo jedno České království a v něm žil v malé vesničce švarný jinoch jménem Honza. Ale nebyl to hloupý Honza, co se jen za pecí válel. Tenhle Honza měl toulavé boty. A tu jednou Honza pravil: „Matičko, tatíčku, sestřičko, opět půjdu do světa. Chci si projít Americké království.“ 🙂 A jak řekl, tak udělal. Aby ze své cesty nebyl znaven, tak se sbalil nalehko. Matička a tatíček Honzu vyprovodili až ke vlaku a loučili se slovy: „Užij si to a dávej na sebe pozor.“ Honza přikývl, nasedl na vlak, a pak na letadlo, které ho přes širý oceán dovezlo do Amerického království. A tam Honza započal svou cestu po království směrem na sever. Stejnou cestu šlape spousta dalších, a tak Honza cestou potkává spoustu zajímavých lidí. A je tady zvykem si mezi sebou dávat nové jména. A tak se jednoho dne z našeho Honzy stal Jingle bell. Jingle bell znamená rolnička, kterou má Honza na batohu a vydává zvuk, který upozorňuje zvířátka v lese, že se blíží. Jingle bell putuje již spoustu dní a my se nyní přeneseme do 90. dne na jeho cestě.

Je krásné sluneční ráno a Jingle bell se protahuje ve stanu.

„Aaaah, máme tady další den na cestě.“, pravil Jingle bell a otvírá stan.

Vedle se už balí jeho 2 kamarádi, se kterými nyní putuje. Je to Martin a Kuba, kteří si říkají DvaNaTahu (pozn. autora pro rodiče – zkontrolujte jejich FB a Instagram, nebudete litovat 😉).

„Nečekejte na mě, doženu vás později během dne.“, domlouvá se Jingle bell s Martinem a Kubou. Jingle bell si připravil snídani, snědl ji, vyčistil si zuby, sbalil se a vyrazil na cestu za kamarády.

Dopoledne ho čekalo 23 km k řece. Cesta vedla hlavně v lese, který mu místy připomínal jeho výlety v Českém království v Beskydech. 🙂

Morning part of trail.

Cesta vedla směrem dolů, tak se šlo krásně na pohodu. Za 2,5 hodiny Jingle bell dožene Martina. A tu Martin říká: „A teď udělej velký krok.“ Jingle bell první chvíli nechápe proč, ale udělá to. A pak mu to dojde. Zrovna ušel 2 000 km!!! Páni, to je už hodně daleko.

2 000 km!!!

Pak pokračuje Jingle bell s Martinem a kolem 1 hodiny odpolední jsou u řeky. Přejdou přes obrovský most na druhou stranu a tam na ně čeká Kuba. Jingle bell si nejprve vypere v řece košili a pak si uvaří něco k snědku. Nakonec se v řece i vykoupe.

Lunch break by river.

Během své cesty musí Jingle bell překonávat spoustu nástrah a plnit různé úkoly, aby se dostal dál. Dnešní úkol je překonat ooobrovský kopec. Jediná cesta přes kopec vede hustým, tmavým lesem. Jingle se ale nebojí a před 3 hodinou odpolední povídá: „Půjdu napřed a setkáme se na kopci.“ Martin s Kubou přikývnou a Jingle bell vyráží do kopce. Čeká ho 11 km neustálého stoupání na vršek kopce. A aby to neměl jednoduché, tak mu zlý čaroděj na cestu položil spoustu stromů, které musí Jingle bell různě přelézat.

Really dark forest.

Aby se Jingle bell na své cestě neztratil, tak si s sebou vzal kouzelnou krabičku, která mu kdykoliv řekne, kterým směrem se má vydat a jak je to daleko.

Jingle bell již šlape do kopce více jak hodinu, a tak se ptá kouzelné krabičky: „Krabičko, krabičko, už tam budu?“ A krabička odpoví: „Ještě ne, ještě ne.“

Za další hodinu se Jingle znovu ptá kouzelné krabičky: „Krabičko, krabičko, už tam budu?“ A krabička odpoví: „Ještě ne, ještě ne.“

Me in deep forest.

Uběhne další hodina a Jingle bell pořád šlape do kopce v hustém, tmavém lese, překonává spadlé stromy na cestě a tu vidí světýlko v dáli. Znovu se ptá kouzelné krabičky: „Krabičko, krabičko, a teď už tam budu?“ A krabička odpoví: „Ano, za chvilku tam budeš.“ Jingle bell má radost a přidá do kroku.

Za další půl hodiny se Jingle bell dostane přes kopec a podařilo se mu splnit další úkol na své cestě. Hurá.

View at the top of hill.

Nyní potřebuje Jingle bell chvilku pauzu, aby pomocí zázračné trubičky proměnil špinavou vodu na čistou a napil se. Pak už ho čeká jen 7 km na místo, kde bude dneska spát. A tu mu čaroděj připravil další nečekaný úkol. Na stejné místo chce jít spát i někdo další. Jingle bell tedy musí toho dalšího předhonit a být tam první. Ale soupeř je velice rychlý, takže Jingle bell skoro běží, aby ho předehnal. Nakonec se to podaří a Jingle bell zvládá i tento úkol. Během pozdního večera ho čeká zasloužená hostina: bramborová kaše a chipsy. V průběhu hostiny dorazí Kuba a Martin. Také oni zvládli dnešní těžký úkol. Po večeři samozřejmě následuje čištění zubů a hybaj spát.

„Další krásný den na cestě Americkým královstvím.“, pravil Jingle bell a rychle usíná. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Dobrou noc. 🙂

Dneska: 28 mil, total: 1 264 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *