11.8.2022 – zase ty planiny a luxusní hraniční cesta

Po půlnoci mi začal 100. den na trailu a o zábavu bylo postaráno hned ze startu. V jednu ráno mě probere silnější vítr, který vytrhl 2 kolíky od stanu. Zakolíkuji stan znovu, ale moc tomu nevěřím. A za pět minut se mi to potvrdí – oba kolíky opět vytržené. Improvizuji a provázky od stanu uvážu k malým keřům, které jsou všude kolem. Tohle už vydrželo. 😉 Za další hodinu a něco mě probudí déšť a já musím opět improvizovat a zavírat boční strany stanu, které byly otevřené, protože všude kolem jsou zmiňované keře. Ok, nějak jsem stan zavřel a jdu spát. A do třetice všeho dobrého mě probudí mokré nohy! Do stanu se mi dostala voda, kterou jsem doslova vytřel spodní části spacáku! Již neprší, tak neřeším, kudy se voda dostala do stanu, pouze vyždímu konec spacáku a usínám s vlhkým spacákem. Vstávám před sedmou a i tak bych ještě spal. Tak takový byl můj start do stého dne na CDT. 😉

Na trail se vracím až v 8:25, ale dneska je v plánu pouze 22 mil, kdy se chci přiblížit k Interstate 15 a zítra tam na mě doufám bude čekat odvoz. První hodinu a něco procházím další spálenou oblastí, ale tady řádil oheň kdysi dávno.

Jakmile opustím tuto smutnou oblast, tak se krajina začíná rozevírat a napravo se opět ukáže luxusní údolí s vyprahlými planinami, kopci a horami v pozadí. Naprostá paráda. Za chvilku si najdu místo s výhledem, díky němuž se opět ztratím v myšlenkách. Tentokrát jenom na chvilku. 😉 Každý druhý pohled do údolí by se dal rámovat a vešet na stěnu. 😉

Následuje stoupání a přede mnou jsou jediné kopce, takže tuším, kudy to bude. Nejprve se ukryji do lesa, ale finální pasáž je již v otevřeném prostoru, což znamená, že je na co koukat. Během výstupu předeženu jednoho hikera a další jde přede mnou.

Za vrcholem je vodní zdroj, takže je čas na oběd. Slunce již jede svou klasiku, takže toho využiji a suším mokrý spacák. No večer to bude ještě chtít dosušit. Po pauze následuje cca 5 mil klesání. Celou dobu jsem uzavřen v lese s jednou výjimkou. To se najednou z ničeho nic otevře výhled a dostanu odměnu v podobě další luxus podívané. Prostě další “obraz” bez kompromisů, bez chyby, chybějící či nadbívající části. 😉

Pak mě čekají 2 ostré míle nahoru. První část je místy “žebřík”, ale nějak to zvládám, i když ze mě opět solidně leje. 😂 Druhá a naštěstí poslední část již bylo mírné stoupání a začalo to být hodně zajímavé, protože zde trail kopíruje starý plot. Počasí parádní, nebe plné bílých mraků, takže tato “hřebenovka” má u mě 11/10. 😂 Taky si tady dávám pauzu.

Pak už mě čekal sestup v rámci 6 mil. Po 2,5 mílích naskočím na prašnou cestu a ta mě provede kolem pasoucích se krav s telaty a v dálce se začíná rýsovat další zajímavý horský masív. I ten má před sebou nekonečné planiny a já dokončuji tento den plný dojmů.

Asi míli před místem, kde budu stanovat, nabírám vodu a kousek od ní potkávám hikera, co byl při výstupu přede mnou. Jmenuje se Swiss Kris a taky má v plánu zítra ráno dorazit do města Lima. Dnešní místo na spaní je luxusní – jsem v podstatě na planině s luxusním výhledem.

Na večeři si vařím rýži od Knorr s příchutí kuře a pozoruji západ slunce, které prohrává souboj s mraky, takže nakonec to není až taková světelná show, jak jsem doufal. Tak stý den na CDT se opravdu vydařil. 😉

dneska: 22 mil (35 km), total: 1 871 mil (2 994 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

4 Comments

  1. Ahoj Honzo, přisel nam tvůj krásný pohled, moc dekujeme. Minuly mesic jsem se takhle bavil s Ondrejkou u ni na zahradě jak sledujeme tvou cestu a jaky jsi neskutečny borec. Jako vždy neskutečné krasne fotky a parádní čtení!

    Moc zdravime z Raleigh!

    Ales

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *