4.9.2022 – zajímavá hřebenovka a kouřový závoj

V noci po delší době začal silný vítr, ale já stejně usnul za raz, dva, tři. 😉 Proberu se tradičně před sedmou a je celkem chladno. Ale pořád to je luxusní teplota na ráno, v příštích dnech očekávám daleko nižší teplotu. Dneska se má “ochladit” na cca 25-28 stupňů, tak jsem zvědav.

Hned na úvod dnešního dne je připraveno mazec stoupání, které se se mnou nemaže a já mám co dělat. 😂 Naštěstí do toho začal foukat chladnější vítr, takže se nepřehřívám. I zde se opět na trail dostavily popadané stromy, ale měl jsem možnost v posledních dnech ladit formu, takže dneska to “přeskakuji” jako vysoká. 😂 Po hodině a něco jsem nahoře a vypadá to, že bude na co koukat.

Nejvíce mě fascinuje pohled doprava, kde jsou vidět jednotlivé linie okolních kopců a hor. Bohužel je to celé zahaleno závojem, který je podle mě dílem kouře. Takže mě ten pohled fascinuje a zároveň straší, protože netuším, odkud ten kouř je. Ale pohled je jako obraz, kdy malíř použil na linie kopců pouze různé odstíny modro-šedé barvy.

Pokračuji a dostaví se nečekaný host – hřebenovka! Nejprve ještě se stromy kolem, ale pak už to je otevřená krajina, kdy vidím, jak se trail plazí po hřebenech přede mnou. Tak tohle je luxusní překvapení a užívám si to.

Nakonec klesnu do mini sedla, kde na chvilku opouštím trail a sestupuji ostře dolů pro vodu. Po deseti minutách ji nalézám, naberu 1,5 l a vracím se zpátky na trail – zabralo mi to dohromady 30 minut, ale bez vody to nejde, hlavně když slunce opět jede na max. 😉 Jakmile jsem zpátky na trailu, tak hledám místo na polední pauzu a za chvilku jsem již ukryt před nemilosrdným sluncem. 😉

Po pauze mám jednoduchý úkol – vyšplhat na další kopec, kde je i rozhledna. Líbí se mi, že před sebou jasně vidím cíl a valím to přímo k němu. Trail se ale překvapivě na první polovinu výstupu ukryje do lesa, což jsem nečekal, ale nakonec jsem si to pochvaloval. Teplota byla pořád mazec, takže nějaký stín se hodil. 😉 Druhá polovina výstupu byla již v otevřeném prostoru a já vidím, jak z rozhledny odjíždí několik čtyřkolek. A tu si uvědomím, že je víkend a proto jsem včera a dneska potkával tolik lidí. Výhledů mám dneska díky hřebenovce dost, takže rozhlednu “přeskakuji” a fičím dál.

Od rozhledny začnu klesat s jednou vlnou do Stemple passu. V rámci té vlny mám možnost vidět druhou stranu kopce, kde je rozhledna a jsem šokován pohledem na stovky šedých zápalek.

Než se dostanu přímo do Stemple passu, tak mám zacházku na velice zajímavé místo. Uprostřed divočiny si chlápek jménem Dave otevřel obchod High Divide Outfitters – outdoorové oblečení, výbava, jídlo, atd. A dále tam můžeme my hikeři kempovat, je tam dovezená pitná voda, toaleta, atd. Prostě neskutečný servis a ještě více neskutečný výběr. Na malém prostoru má využitý každý cm krychlový. Z důvodu bezpečnosti se nesmí uvnitř fotit, takže mám foto jenom z venku. Potkávám tam Lexe, který včera ještě stihl vyběhnout ten mega kopec, který jsem já šplhal dneska ráno. Je to ďábel v dobrém slova smyslu. Já zde kupuji plynovou bombu (včera mi došla) a nové ponožky. Dále naberu 3 l vody, bez toho bych těžce vymýšlel, kde vzít vodu na večer. Chvíli posedím, a pak vyrazím dál.

Proběhnu Stemple pass a pokračuji vzhůru do kopce. Po cca 2 mílích mám v plánu končit, ale volný prostor bez stromů dle mapy se nekoná – již tady rostou mladé stromy. Musím tedy ostře odbočit z trailu a vrhám se středem nahoru na blízký kopec. Nejprve se prokoušu lesem a nakonec mě uvítá vršek bez stromů. Tak se mi to líbí. Jen tady solidně fouká, takže sestoupím o něco níže, ukryji se za malé jehličnany a vařím si večeři. Opět bramborová kaše, dneska s příchutí česneku. Kouřový závoj je stále přítomen, takže je celkem “zajímavý” západ slunce a já si opět fotím ty fascinující linie jednotlivých kopců.

Pak už následuje klasika – stan, spacák, nahození článku, napsání článku za dnešek a jde se spát.

dneska: 21 mil (34 km), total: 2 317 mil (3 707 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *