27.8.2022 – další spálené oblasti a luxusní výhled při večeři

Opět se přinutím vstávat až těsně před sedmou – rána začínají být chladná a mi se prostě do té zimy nechce. 😉 V 8:18 jsem připraven ukrojit nějaké ty míle. Nejprve dokončím sestup, a pak začnu nenápadně stoupat a projdu kolem jednoho pěkného jezera.

Bohužel čím jsem výše, tím přibývá mrtvých stromů a nakonec vletím do další spálené oblasti, která jakoby nekončila. Takže nastavím tempo a valím to, abych se odsud co nejdříve dostal pryč. Při dlouhém sestupu do toho přibudou prolézačky, které byly místy solidně výživné. První pauzu mám mezi suchými stromy, takže ji zbytečně nenatahuji.

Po pauze dokončím sestup a vrhám se do kopce, který je samozřejmě ve stejném duchu – suché stromy, spousta popadaných stromů na trailu = další hodina gymnastiky, takže citelně zpomalím a je to i vyčerpávající. Jakmile jsem skoro na vrcholu a čekají mě mírné vlny, tak to chvilku vypadá, že jsem unikl tomu spáleného peklu.

Bohužel to byla jen “pauza”, po které jsem opět vletěl do další oblasti, kde vládne černá a šedá barva. Tady to místy bylo dokonce vypadalo, že oheň tady byl nedávno. Dneska jsem se rozhodl, že dopoledne zarvu a oběd budu mít až u vody za 14 mil od rána. K vodě dorazím před 2 odpoledne, ale pořád kolem ty stromy. Naštěstí je kousek podmáčená louka, kde nejdou stromy, takže usedám na okraj louky, kde to je suché a mám hodinovou pauzu.

Odpolední plán je jednoduchý – dojít do Pintler passu, který je vzdálen 8 mil. Čeká mě dlouhý výstup, pak o něco kratší, ale ostrý sestup a nakonec ostrý výstup do passu. Vyrážím ve 3 odpoledne, takže bych po šesté mohl být hotov. Uvidíme. 😉 Výstup samozřejmě pokračuje ve spálené oblasti a zase ty prolézačky. Někdy to vypadá hrozně a nakonec se to dá lehce obejít a někdy to vypadá hrozně a je to masakr. 😂 Ve 2/3 výstupu se to zázračně zlomí a krajina se začíná zelenat. To je hned jiná.

Jakmile mám výstup za sebou, tak si dávám krátkou pauzu a doplním energii. Při sestupu potkávám dneska první živé duše. Jsou to 2 “kovbojové” na koních a na dalších dvou mají výbavu a zásoby. Dáme se do řeči a borci se nejprve ptají na vodu a terén odkud jsem přišel. Pak probíráme CDT a vše kolem. Nakonec se dozvím, že pánové si mapují tuto oblast. Takoví novodobí průzkumníci. Během hovoru kolem nás doslova proletí jeden CDT hiker. Po zajímavé diskuzi dokončím sestup a tam vidím sedět běžce. Dáme se do řeči – trail jméno Rattler (hned první den měl velice blízké setkání s rattlesnakem – chřestýš). Probíráme hlavně konec trailu, kde a jak skončit.

Já poté pokračuji dále – čeká mě výstup do Pintler passu, který je vzdálen 2 míle. Za chvilku nabírám vodu a mám pocit, že to nebude až takové peklo. Samozřejmě, že to bylo peklo, 😂 Trail sice stoupal po vrstevnici, ale tentokrát to bylo stoupání po 2-3 vrstevnicích najednou. Ke konci jsem dokonce cítil stehna a to se mi nestává. 😉 Ale každé stoupání jednou skončí, a tak i dneska večer jsem se zdárně dotlačit do passu. Osloví mě kopec nalevo, kde by mohl být lepší výhled do údolí za passem. Vyhecuji se k poslednímu výstupu pro dnešní den a za chvilku už koukám z luxusního místa do údolí. A samozřejmě si tady uvařím i večeři. To už je sedm večer a začíná citelně klesat teplota. V půl osmé jsem hotov s večerní rutinou a jdu stavět stan. Chvilku bojuji s místem, ale nakonec něco najdu tady na “vrcholku” a po osmé jsem již v peří.

dneska: 22 mil (35 km), total: 2 146 mil (3 434 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *