3.9.2022 – končím 4. měsíc na trailu

Díky extra teplému počasí v posledních dnech jsou noci opravdu luxusní, co se týká teploty a ta dnešní nebyla výjimkou. Dneska mám v plánu pouze 20 mil kvůli vodě, takže budík je na sedm. Opět chytím barevně zajímavý východ slunce – to znamená, že do akce nastupuje hned z rána foťák. Co se týká vody, tak po snídani jsem víceméně na suchu. Doufám, že nějaká voda bude za 1,5 míle v rámci water cache.

Překvapivě již v osm kráčím po trailu, takže se snažím přijít na to, co jsem dneska dělal jinak, že jsem byl tak rychlý. A nevím. 😂 Krátký sestup k water cache je v pěkně nasvíceném lese v rámci ranních psprsků slunce. Jakmile jsem u water cache, tak si oddechnu – je tu dost vody. Díky za to!!! Beru si 1,5 l – půl litru do mě spadne hned a zbytek mám na dopoledne. Další voda je za necelé 4 míle.

Za water cache se dostanu do otevřeného prostoru a trail opíše mírnou vlnu. Kolem devíti slunce stále bojuje s jakýmsi oparem a vše je laděno do oranžové barvy. Během další hodiny se slunce “vrátí” do normálu a začíná útok na teplotu nad 30 stupňů, jak oznamovala předpověď. 😉 Těsně před návratem do lesa si dávám pauzu s výhledem do údolí.

Za necelou míli po pauze jsem na křižovatce a jen díky komentářům v navigaci se dozvím o vodě, která je cca 350 metrů dolů po prašné cestě. Tam na mě čeká luxusní tekoucí voda z hadice. Beru 3 l, vracím se na trail a pokračuji dál. Na oběd je stále moc brzy. 😉 Trail přede mě postaví kopec, který v číslech zní takto: 3,5 míle a 400 výškových metrů. No “paráda”. Taky to mohlo být až po obědě, kdy bude batoh výrazně lehčí, co se týká vody a jídla. 😂 No nic, jdu na to. Postupně se prokousávám nahoru a zase někdo naházel stromy na trail, aby byla nějaká zábava. Během výstupu mi v hlavě běhá myšlenka, jak doma automaticky beru pitnou vodu, kterou mám za pár sekund v rámci otočení kohoutku. Tady to je jiná. Jsem rád za každou vodu a musím si to hlídat a plánovat, jinak budu mít o “zábavu” a žízeň postaráno. 😉

Jakmile dokončím překážkový výstup, tak je hned pauza na oběd a bude více jak hodinová – nemám kam spěchat a taky si to za ten výkon zasloužím. 😉 Ve 2 odpoledne mi zbývá cca 10,5 míle k další vodě, kde mám v plánu zůstat. Po sestupu se dostanu z lesa ven do otevřené krajiny, kde dominuje suchá tráva a menší jehličnany. Trail zde naskočí na prašnou cestu a já strojově ukusuji míle v solidním vedru, kdy je teplota určitě nad třicítkou.

Za několik mil se dostanu na daleko více frekventované prašné cesty a potkávám první lidi dneska. Je to skupinka, která si vyjela na čtyřkolkách. Pak kolem mě během hodiny projede 5 terénních aut a motorka. Úplně mi to kazí dojem, že šlapu trail v “divočině”. Ono to poslední dny je takové více “civilizované” – pořád mám signál, jsou tu zase ploty, brány, krávy a např. dneska lidi, kteří ale nehikují. Koukám, tedy čtu, že dneska nějak filozofuji. 😂 Odlehčím tedy tento odstavec fotkou košile, která za posledních pár dnů byla nesčetněkrát skrz na skrz propocená, pak samozřejmě uschla a tady je aktuální stav. 😉

Trail se naštěstí na posledních 5 mil přesunul na méně frekventované cesty a byl klid. Tam potkávám Lexe, kterého rád vidím a pokecáme. Pak pokračuji směr Dana pramen. V tu dobu se zatáhne, což je neskutečná změna a hned se jde lépe. Cesta jde mírně do kopce a na konci jsou i nějaké výhledy. Během výstupu kolem “proletí” Lex, který chodí rychleji.

Docházím k prameni Dana, kde Lex už mapuje situaci. Bohužel z trubky již voda neteče, takže jediná možnost je zbytek vody v něčem, co bych lehce nazval studnou. Nedá se nic dělat, buď tohle nebo další voda za cca 10-11 mil. Takže tady není o čem přemýšlet – bereme tuhle vodu. Než se s Lexem rozloučím, tak cvaknu společnou fotku, protože to je další hiker, kterého rád vidím. 😉

Já popojdu jen kousek a v půl sedmé to balím, Lex pokračuje dál. Nejprve nahodím článek za včerejšek, jen musím trochu poletovat kolem, abych chytil dostatečně silný signál. Pak večeře v podobě bramborové kaše, kterou pak doplním sladkostmi. Po osmé postavím stan a pustím se do známe dvojky: foto+článek. A jak už prozradil název článku, dneska jsem dokončil 4. měsíc na trailu. 😉

dneska: 20 mil (32 km), total: 2 296 mil (3 674 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

5 Comments

  1. ahoj Honzíku, ty fotky jsou od 31.8. (120. dne) hodně rozmazané. Asi ta apka, jak jsi psal.
    Je to škoda, vždycky se moc těším, až dorazí další den a některé záběry mě vážně vyrážejí dech. Můžu tam takto být také 🙂 Mám ráda tu samotu.
    Přeju hodně sil a šťastný návrat, i když mě by bylo v závěru smutno, že to musím opustit.
    Pavla

    Pavla
    1. Ahoj Pavlo, kontroloval jsem to a u mě je vše ok. Dokonce jsem to nechal zkontrolovat rodinou a taky fotky vidí v pořádku. Nemůže být problém s nactenim na tvém mobilu/PC?

      Juvenalis
    2. Ahoj Pavlo.
      Fotky sú OK ale len v chrome. Firefox aj Edge ich má rozamzané, resp ako keby načítané v mizernej kvalite.

      Anonym
  2. Ahoj, používám Chrom i Edge a mám to u obou špatné. Ale zjistila jsem, že když si zvětším obrazovku (lupa) na 175 %, tak se fotky zaostří a pak obrazovku můžu zase dát na 100 % a zůstanou zaostřené, ale jen do dalšího otevření. Do toho 31.8. je všechno OK, perfektně zaostřené na všech procentech. V mobilu je to také OK.
    To posílám jen pro info, nechci vymrzovat :-))
    Pavla

    Pavla
    1. Ahojte, předem díky za testování a info. Je to zvláštní, že to nyní takhle “blbne” v rámci prohlížečů. Bohužel tady v USA přes mobil toho moc nepořeším. Budeme to muset “vydržet”. Ještě jednou díky za reakce. 😉

      Honza

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *