16.8.2022 – další těžce vybojovaný den

Tak noc byla v klidu, když to porovnám s minulou nocí. 😉 Vstávám až po sedmé, takže jsem spal neskutečných 10 hodin, což na trailu je naprostá výjimka. Většinou spím mezi 7,5-8 h. Bohužel žaludek pořád není ve formě. Zázrakem do sebe dostanu klasickou snídani, až se divím. Během ranního kolečka projdou kolem 2 NOBO hikeři, které jsem neviděl ani v Lima, takže opravdu jdu pomalu.

Vycházím před půl devátou a hned do kopce. Není to nic ostrého, ale dneska to je pro mě mazec. Po necelé hodině si musím dát pauzu, aspoň 20 minut. Poté se pustím do dalšího stoupání, které je ještě delší než to minulé. Uff, tohle bylo náročné, ale otevřel se prostor a byly tam zajímavé výhledy.

Následovala v podstatě hřebenová trasa na horské plošině, jen trail si začal hrát na schovávanou. A dneska jsem to moc neocenil. 😉 Kolem 10:30 si dávám pauzu a zkusím do sebe dostat klasiku 2 energy tyčinky. Potřebuji energii, bez té to nepůjde. Opět zázrakem je do sebe dostanu a po 40 minutové!!! pauze pokračuji. Bohužel po 15 minutách je další pauza – bylo toho moc najednou a žaludek to sotva zvládá. Najdu si stín a usínám na dalších 40 minut. Já vím, mazec.

Po této dvojité pauze, kdy mám sotva 4 míle a něco pokračuji na hřebeni, kde se to vlní a trail opět hraje schovku. Ale jde se mi o něco lépe po té dvojité pauze. Po hodině další pauza na cca 30 minut. Jinak to prostě nejde. To už v podstatě klesám, takže jsem často skryt v lese před sluncem, které dneska jede na plný výkon.

O půl třetí jsem u vody, kde nabírám čerstvou a hlavně studenou vodu. Samozřejmě opět pauza cca 45 minut. Ono to začíná vypadat, že více pauzíruji než chodím. 😂 Chci dneska ujít cca 16 mil, takže v 15:15 je jasný cíl. Díky celkem mírným vlnám jsem schopný ukusovat potřebné metry. Po hodině a půl samozřejmě co? Ano – další pauza. Teď už jenom 15 minut, protože do cíle zbývá 2,5 míle.

Asi míli před cílem projdu kolem jezera Morrison a doufám, že pramen, kam mířím, ještě nevyschl. Mám štěstí, stále tam něco teče. Naberu potřebné množství a vyhlašuji pátrání po místu pro stan. Za chvilku se zadaří a já v 18:15 začínám stavět stan. Pak hodinu jen ležím a odpočívám. Je to náročné, co si budeme povídat. 😉

V půl osme začnu dělat fotky a článek, a protože toho nyní moc nefotím a v rámci dne jsou jedinou “zajímavostí” pauzy, tak jsem celkem brzy hotov. Pak se odvážím do sebe dostat další energy tyčinku, i když žaludek říká, že nechce.

dneska: 16 mil (26 km), total: 1 954 mil (3 126 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *