8.6.2022 – 1 000 km za mnou

Tak nakonec v noci byly 4 stupně. Proberu se klasicky v sedm, vykouknu ze stanu a ostatní 4 stany jsou pryč. Tohle mě nepřekvapuje. 😉 Co mě překvapí je, že ve druhé stanové osadě, která je opodál, jsou stále stany a zatím žádný pohyb. Ti na tom budou se vstáváním stejně jako já. 😉 Nakonec tam bylo 2+6 hikerů (2 skupiny) a vyšly cca 10-15 minut přede mnou.

Startuji po osmé a hned z rána mě čeká menší stoupání, chvilku rovina, a pak pořádný, ale pořádný stoupák, který mě vytáhne do výšky cca 3 920 m.n.m. Ano, pořád to není 4 000, ale nebojte, i na tohle číslo dojde. 😉 Začnu menším stoupáním a už zase funím. Co to je? 😂 Za chvilku docházím 2 hikerky z té 6-ti člené skupinky. Dostanu se na slíbenou rovinu a zde dojdu postupně 3 hikery a nakonec i toho posledního z této skupiny, protože si dává pauzu.

Pak už se trail stáčí směr “velký kopec” a jdeme na to. První část je ještě v rámci možností OK, ale pak vletím přímo do stěny. Trail je do stěny vytesán formou cik-cak, a tak si v každém ohybu dávám pauzu a postupně šplhám výš s výš. Samozřejmě to znamená luxus výhled do údolí ze strany stěny.

V 9:40 jsem hotov – a to jak se stoupáním, tak i já. 😂 Odměna je ale opět parádní. Za hranou na mě vyskočí nové údolí s dalšími horami a tentokrát mají trochu jiné zabarvení. Pokračuji dále, protože trail udělá mini vlnu a dopraví mě na druhý vrchol stejné výšky.

Následuje dlouhé klesání, během něhož si dávám krátkou pauzu. Trail spadne až na linii stromů a tím se “ztratí” výhledy a já procházím kolem horských luk či jezer. A najednou si uvědomím jednu velkou chybu!Včera při dokončení článku jsem si uvědomil, že dneska prolomím hranici 1 000 km. A bude to za 5 mil (8 km), jak vystartuji. Mám v plánu si udělat svůj vlastní milník a vyfotit se. No a já si to dneska uvědomil na míli 7-8. No nic, tak příště. 😉 Oběd mám v plánu po jednom kratším stoupání a to mi teda dalo zabrat. I žaludek na konci zazpíval, že je opravdu čas oběda. 😉 Ale místo to bylo luxusní – krásný výhled na horskou linii v pozadí.

Je cca půl druhé a já bych rád ještě ušel cca 11 mil. Podle navigace se trail bude víceméně držet stejné nadmořské výšky, ale bude tam spousta vln. Trail se zakousne do svahu a následující 2 hodiny v podstatě kopíruje daný svah. Velká část je schovaná v lese, a tak jsou tyto 2 hodiny chudé na výhledy. Ale jsem nějak hodně unaven – přičítám to jak nadmořské výšce (tělo si stále zvyká), tak překvapivě vysoké teplotě. Ve půl 4 si dávám půl hodiny pauzu, protože mě stále čeká 6 mil a já jsem fakt marný.

Pokračuji dále a Slunce a vítr asi vyslyšeli moje připomínky ohledně teploty. 😉 Najednou se mi jde daleko lépe a do toho se trail vrátí nad úroveň stromů a je na co koukat. Tak tohle je jiná. I díky těm výhledům celkem ožívám.

Pak se trail dostane na hřeben a jsem překvapen množstvím sněhu, které tady pořád je, i když se jedná o otevřený prostor. Oficiální trail je schován po tou masou sněhu, a tak je “nový” trail vyšlapán blíže k hraně svahu do údolí. Pro někoho to již může atakovat hranici komfortu, co se týká chození po “hraně”, ale u mě zatím dobrý. 😉 Díky tomu bílému sněhovému hadu přesně vím, kam mám pokračovat.

Jakmile jsem na nejvyšším bodě hřebenovky, tak se přede mě postaví další ohromný horský masív, který díky ostrým hranám a tmavě zelené barvě vnímám jako horského krále, který mě vítá ve svém království a zve dál.

Dokončují zbytek hřebenové trasy a trail se na poslední 2 míle zakousne do zdravého, plně zeleného svahu. Mám v plánu končit cca půl míle za jezerem, kde má být pramen. Stále nechápu, kde přesně v tom svahu to jezero bude, ale nakonec tam opravdu je. Přímo u jezera je několik hikerů, ale na tu dálku je nepoznám, a tak jen mávám na pozdrav.

Kolem sedmé jsem na místě, naberu vodu a stavím stan na pěkném místě. Za chvilku se Slunce schová za hradbu, kterou mám za sebou a já mizím do stanu. Vařím si opět organic rýži, tentokrát příchuť Španělsko. S fotkami a článkem jsem hotov o půl desáté a venku to vypadá, že noc bude větrná. Již teď to se stanem párkrát solidně zalomcovalo.

dneska: 20 mil (32 km), total: 640 mil (1 024 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *