8.7.2022 – speciální setkání na trailu

Vstávám opět v 6:30, ale je cítit únava ze včerejšího náročného dne. To se odrazí v rychlosti ranního kolečka. 😂 Aspoň, že je teplo. Jakmile udělám prvních pár kroků na trailu, tak si položím nejdůležitější otázku dnešního dne: “Kdy bude dneska pršet? Už dopoledne? Během oběda? Odpoledne kolem 3? Nebo si přírodní sprchu dám až ku večeru?” 😂 Spousta variant, tak jsem zvědav, co si Colorado připravilo pro mě tentokrát.

Pokračuji ve stoupání, které jsem včera ukončil cca v 1/3 – čeká mě zbývajících 300 výškových do 3 500 m.n.m. Už se ty vrcholy postupně snižují. 😉 Chvilku jdu lesem, šle pak se to opět otevře a já si užívám výhledy do všech stran. A dneska jsem se hned od začátku dobře rozchodil a jde mi to.

Po dvou hodinách si dávám pauzu na horské louce s výhledem do údolí a na okolní kopce. Cca 100 metrů ode mě odpočívá skupina hikerů, ale na dálku je nepoznávám. Za chvilku prochází kolem OJ a zdravíme se. Po pauze se chystám vyrazit a tu vidím, že i skupina hikerů vyráží. Vidím 4 dětské postavy, jak vybíhají jako první a 2 dospělé, jak se taky chystají vyrazit. A tu mi to sepne – tohle je slavná 7-mi členná rodina, co letos jde CDT! Dojdu rodiče, kteří nejmladší členku rodiny zrovna dávají do nosítka. Nechci je zdržovat, tak jen pozdravím a řeknu jim, že jsou fakt třída a klobouk dolů. Vím, co všechno musím řešit jen u sebe a oni toho mají 7x více. Ale tady se mi opět potvrdil můj oblíbený citát: “Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.” 😉 Pokračuji dále a dojdu zbývající členy rodiny – 4 děti – 2 starší kluci a 2 holky. Nadšeně jim říkám, že jsem moc rád za setkání se slavnou rodinou na CDT. Děti jen lehce pokrčí rameny a mají výraz, že oni přece jenom hikují s mamkou a taťkou. Fascinuje mě čistota dětského myšlení. Nemají tendenci něco zveličovat či jinak ohýbat. Oni si vůbec neuvědomují, jací borci a borkyně to jsou a že to dokazují každý den. Zájemci mrkněte na jejich Facebook: https://www.facebook.com/netteburg

Další část trailu klesá o 300 výškových dolů, takže se opět schovám do lesa. Pak samozřejmě opět následuje výstup a aby se to nepletlo, tak opět 300 m nahoru. 😉 A tu potkávám 3 mladíky s rýčem, motykou a dlouhou pilou. Ano, jsou to dobrovolníci, kteří upravují trail. Tentokrát nepropásnu šanci jim poděkovat. Oni by se mohli válet na pláži a pít drinky a místo toho pobíhají po lese a upravují pro nás hikery trasu. Při výstupu narazím na jejich čerstvou práci, kdy odřezali spoustu popadaných stromů na trailu. To se pak stoupá úplně jinak, když není třeba stromy různě přeskakovat či obcházet. 😉 Díky za to, pánové!

V půlce kopce beru vodu a oběd bude až na konci stoupání. Sice to byla zajímavá 1,5 míle nahoru, ale na vrcholu čekala odměna v podobě luxusního výhledu. Dnešní obědová pauza za slunečného počasí je mega rozdíl proti včerejšku. 😂

Po obědě naskočím na lesní cestu a tak to bude po zbytek dnešního dne. Mám v plánu zajít co nejdál, abych zítra měl co nejmíň mil k místu, kde budu stopovat do města Steamboat Springs. Celkově klesnu o nějakých 900 m na cca 15 mílích. Celou dobu jsem v lese, takže není co fotit, kromě oblíbených Aspen trees.

Ke konci vstoupím na soukromé pozemky, kde můžeme po cestě projít a kolem vidím kámošky z Nového Mexika – krávy. 😂 Intuice mi říká, že mám nabrat vodu hned z prvního ze tří možných zdrojů vody a byla to dobrá volba. Druhý a třetí zdroj měl vody poskrovnu a kolem se toulaly krávy.

Nakonec se mi podaří opustit soukromé pozemky a tím začíná hledání místa pro stan. Vyhraje místo kousek od cesty, kde se schovám za mini kopeček. Je 8 večer a stále je krásně teplo. Bohužel mi dělají společnost komáři, takže se rychle ukrývám do stanu.

Na večeři si vařím rýži od Knorr – Španělská příchuť. Mám slabý signál, a tak si rezervuji místo pro stan v KOA kempu a mají tam poslední místo! No jo, zítra je sobota. Pak už zbývají tradičně fotky a článek. A během psaní článku si uvědomím jednu důležitou věc. A možná už taky tušíte, co myslím. 😉 Dneska NE-PR-ŠE-LOOO!!! Nemožné se stalo skutkem. 😉 Ale spíše to bude tím, že dneska jsem defacto utekl z hor. 😂

dneska: 26 mil (42 km), total: 1 168 mil (1 869 km) přeskočeno kvůli uzavírce: 77 mil (123 km)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *