26.4.2019

Opět stávám kolem 7 a všichni jsou pryč. Dělám si ranní kolečko a zjišťuji, že mi není 2x dobře. Tak u mě bude podle všeho kritický až 4. den. 😀 Beru teda balení na pohodu a vyrazím k nedalekému zdroji vody, protože jsem skoro bez vody. Voda je vyvedena do kohoutku a je to v příjemném lesíku. Nabírám vodu na dalších cca 10 mil. A ještě se hodně napiju do zásoby. Ranní nevolnost přičítám tomu masakr horku, co tu je přes den, a tak dneska do sebe budu lít vodu, co to půjde. Během dne jsem narazil na více zdrojů vody, takže tady jsou fotky.

The water sources on trail.

Za chvilku na trailu narazím na první “ukazatel“ – míle 50. Wohoo, už jenom 2 600 mil. 😂

Mile 50.

Trail se dle mapy jen lehce vlní a bude obcházet naprosto luxusní údolí Cottonwood. Ani fotky nepřenesou tu krásu. To už mi je i dobře a tak si to fakt užívám.

Cottonwood valley.

Během dne potkávám spoustu tzv. day hikerů. To jsou jednodenní turisti. Jak je poznáte? To je jednoduché – jsou čistí, voní a mají mini batoh. 😉 Dokonce od jedné dívčina dostávám bonbón. Jsem solidně rozjetý, že se mi pred 2 odpoledne podaří minout odbočku na vodu. Tam jsem to měl v plánu dneska zabalit a připravit se na zítřejší 18 milový úsek bez vody. Za chvilku si uvědomím chybu a vracím se. Na parkovišti najdu spoustu hikerů, jak “bojují“ o kousek stínu u karavanu. A tu se z karavanu ozve, zda bych nechtěl kelímek s vodou a ledem. Neuvěříte, jakou radost vám po 6 hodinách v mega horku udělá kelímek se studenou vodou. Naprostá lahoda. 🙂

Cup with cold water and ice after 6 houds of hiking in very hot weather.

Chvilku jsem ve stínu a pak se přesouvám ke zdroji vody. Tam potkávám zbytek hikerů, co znám.

Fellow hikers by water sorce.

Měním plán – zůstanu tady pouze do 5 odpoledne a pak vyrazím a zkusím něco našlapat ještě dneska. Uvařím si 2x Ramen nudle, abych již nepotřeboval vodu na večeři. Cca půl hodiny mi trvá přefiltrovat 6 litrů vody, co si budu brát. Tady je matika celkem jednoduchá – 6 l = 6 kg. A že to je sakra znát, jak si nahodíte batoh na záda. 😀 Ale 18 mil bez vody je 18 mil. Co je ale pozitivní, tak to je počasí. Slunce polevilo a fouká chladnější vítr, takže nakonec je z toho parádní zakončení dne. Jde se mi opravdu dobře a zapadající slunce se krásně opírá o okolí hory.

Zbytek cesty jdu s Avim a Tylerem, kterého jsem neviděl 2 dny. Nakonec to dorveme na míly 66 a rychle stavíme stany, protože je již po půl osmé a brzy bude tma.

Sunset.

Další parádní den za námi, jak jsme se všichni shodli. 🙂

Dneska: 18,2 mil, total: 66 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *