9.5.2019

Tělo se samo od sebe probouzí v 7!!! Velká pochvala a jako odměnu dostane na snídani dvojitou porci Nutelly. 😀 Jen to ranní kolečko pořád trvá cca 1,5 h. 😂 Vyrážím a nějak se neumím rozchodit. Jde se mi celkem těžko. Následující 3 míle proplouvají další spálenou oblastí – mám z toho celkem stísněný pocit a místy to je opravdu smutný pohled.

Another burned area around trail. Really sad.

Na míli 240 dávám pauzu na snack a začínám uvažovat, kolik si vezmu vody. Dalších 16 mil nebude ani kapka. Protože je dneska skoro pod mrakem a fouká chladnější vítr, tak předpokládám, že nebudu tak moc pít. Dále je dobré se u zdroje vody co nejvíce napít “dopředu“. Samozřejmě ne, že do sebe obrátíte litr vody na ex. To by vám ledviny poslaly “děkovný“ dopis. 😉 Průběžně během pauzy a filtrování vody pít a máte splněno. Nakonec se rozhoduji, že vezmu cca 4,5 l vody.

Po 11 nastoupávám solidní výškové metry, ale definitivně opouštím spálenou oblast a okolo mě je luxusní les.

Finally, green forest.

Poslední dny byl opět trouble se signálem, a tak jsem musel vymyslet, jak dneska zachytit signál a nahodit pro vás další články. 🙂 Standardně mám během dne mobil v leteckém módu a pouze někdy zapínám GPS či vyhledávání sítě – snažím se šetřit šťávu. Dneska jsem změnil taktiku, abych ulovil signál. 😉 Tuto taktiku jsem si mohl dovolit, protože jsem měl na 100% nabitý telefon a i powerbanka byla nabitá skoro do plna. Na mobilu zapínám vyhledávání sítě + přenos dat a jdu. Jakmile mi začal telefon “zpívat“, tak to znamenalo, že mám solidní signál. 😉Ve 12:30 tedy zastavuji a další hodinku a něco nahazuji články a mám pauzu na oběd. Ve 13:45 vyrážím a Nate, který je zrovna na trailu mi říká: “Duha.“ Tak hned fotím.

Rainbow.

Jsou skoro 2 odpoledne a já mám za sebou zatím pouhých 6 mil. Šlápnu do toho a ono to najednou jde. Následující hodiny procházím parádním lesem, kdy je trail zařezaný ve svahu nebo se krásně otevře do prostoru. Dostávám se na moji obvyklou rychlost 3 míle za hodinu i s focením. 😉

Amazing part of day in deep forest.

Jak mi to tak krásně jde, tak uvažuji, proč jsem to dopoledne jel rychlostí želva a nyní ty míle sekám jak Baťa cvičky. Dopoledne jsem šel spálenou oblastí a odpoledne lesem plným živých stromů. Ono něco na té energii ze stromů bude. 😉

Tentokrát v 16:24 ukrajuji další 50 – míle 250!!!

Mile 250!!!

A tady malá soutěž. Poznáte, co je na fotce? Dneska výjimečně odpověď již na konci článku. 😉

Do you know, what it is? Answer at the end of this article.

Před šestou míjím jeden kemp v lese a vidím, jak se jeden pár, co zrovna došel, ještě protahuje po skončení chůze. Uvažuji, zda něco nedělám blbě, protože první věc, co řeším já, jak dojdu, je večeře. 😀😀😀 Dnešní dávku mílí mám splněnou, a tak vyhlašuji pátrání po nějakém pěkném fleku na přespání. Za chvilku je nalezen a já na pohodu doklepu další den na PCT.

Place, where I decided to stay today and another sunset.

Jo, málem bych zapomněl – na večeři pro změnu opět bramborová kaše. 😉

Dneska: 17 mil, total: 254 mil

A tady odpověď: Jestli se nepletu, tak to je kůra sekvoje.

Answer: If I am not mistaken, it is bark sequoia tree.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *