12.6.2019

Chci si dneska poležet, přece jenom poslední den v pouštní části, ale slunce je proti. Neúprosně pálí již od samého rána. 🙂 Jsem vzhůru těžce před 7!!! Dneska to vypadá, že slunce se rozloučí ve velkém stylu. 😉

Kolem 9 již ťukám hůlkami po trailu. První 3 míle mají být do kopce, a pak už jenom dolů, dolů a dolů. Celkem dobré vyhlídky. Chvilku jsem v lese, který pak nadobro zmizí a já se tlačím nahoru skrz holé kopce. Byl zde kdysi požár, o tom žádná.

During my climb up.

V 10:26 vykoukne kráska jménem Sierra. Paráda, až se mi nechce věřit, že za pár dní to budu tlačit v tom sněhu, co vidím v pozadí. Před půl 11 dosáhnu nejvyššího bodu na trailu pro dnešní den a jedeme dolů. 😀 Stále fotím Sierru, nejde to jinak.

Sierra at the background.

V 11:20 najdu jeden z mála stromů v okolí a dávám si hodinovou pauzu. Slunce opravdu jede na max. Po pauze kolem mě během krátké doby postupně doslova proběhne 5 hikerů. Co se děje? Nějaký závod a dole je odměna? 🙂 Já si ale jedu svoje a pomalu sestupuji do údolí. Trail obtéká jednotlivé kopce a s každým kopcem o něco klesne. Jde se pěkně, jen je opravdu masakr horko.

On my way to another valley.

Na dně údolí je potok a tam vidím všechny závodníky. 😉 Já pokračuji dále, protože vody mám pořád dostatek. Kolem 2 odpoledne musím dát další pauzu. Jsem vyšťavený. Ve stínu stromů ležím více jak hodinu.

Jsem na míli 694 a další zdroj je kolem 698, kam chci dojít. Cesta po dně údolí je parádní. Vypadá to, že dochází k pomyslnému předání štafetového kolíku – všude stromy, v dálce je slyšet řeka, jen to slunce se nějak nechce vzdát a pořád jede to svoje – hic. 😀

At the bottom of valley.

Kolem 5 jsem u potoka a beru si 5 l, abych měl i na ráno na ten kousek do Kennedy Meadows. Ještě chvilku jdu, a pak najdu krásné místo se zvukem hučící řeky opodál. Snažím si vzpomenou, kdy naposledy jsem viděl tak velkou řeku. Jestli vůbec. 😉Nezvykle jsem se vším kolem stanu hotov již v 6, a tak jen tak chodím kolem stanu a koukám. 🙂

River and my place for my tent.

Na večeři jsem si dal Ramen nudle a přidal jsem tam sušené maso, které jsem potřeboval dojíst. To vám byl mega dobrý nápad. Luxus vydatná večeře, skoro jak v restauraci. Píšu skoro. 😉 Večer tradičně fotky, článek a fičím spát.

Dneska: 15 mil, total: 699 mil

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *