7.6.2019

Teplé sluneční paprsky skrz stan mě vyhánějí ze spacáku již po 7 ráno. Nakonec v 7:30 podlehnu a máme tady podle všeho další slunečný den. Po snídani mi zůstaly 2 litry vody na 20 mil. To by šlo, tak uvidíme. 😉 Při dobalování se zastaví holčina a ptá se na jméno. Odpovím: „Jan.“ Holčina řekne: „Honza! “ a začne plynule česky. 🙂 Je to Tereza, kterou znám z FB. Chvilku kecáme a hlavně mi říká o pumě, kterou někdo ráno viděl. Ok, tak to jsem si i během dne nasadil brýle, aby mi neunikla. 😉 Nebudu vás napínat – za celý den nic.

Kolem 9 teda vyrážím a již za cca 1 km vím, že dneska se mi půjde parádně. Ve strojovně podle všeho proběhla kvalitní noční údržba. 😁 Překvapivě není úplně horko a to díky studenému větru. To mi hraje do karet. Trail se nenápadně zvedá a já se kochám luxus okolím. Tohle je poušť se vším všudy.

Morning part of trail in desert.

Po mírném klesání nastupuje táhlé stoupání, kde doháním spoustu hikerů, kteří mě ráno míjeli. A tam začne vítr pořádně nabírat na rychlosti. Hraje si s námi jako s figurkami od šachu. 😁 Jakmile se dostaneme na druhou stranu svahu, tak je klid. Je skoro půl 12, a tak hledám místo, kde se najím. Koukám po okolí a najednou na trailu větší tkanička – had. Leknu se a ve vteřině jdu na špičky – Labutí jezero hadra. 😁 Nakonec najdu fajn místo a dávám pauzu.

Pokračuji dále a na míli 631 je další water cache. Opět klobouk dolů před dobrovolníky, kteří toto dělají. Kolem sedí, leží, obědvá hromada hikerů. Já toto místo proběhnu, protože zatím mi to šlape opravdu parádně a chtěl bych to dotáhnout až k tomu přírodnímu zdroji vody na míli 643.

Water cache at mile 631.

Následuje 3 míle dlouhé stoupání, kdy se postupně dostanu až skoro na vrchol hory Skinner – 2 156. Odměna je servírována již během stoupání. Luxus výhledy do různých údolí. Paráda.

Around mountain Skinner.

Další míle pokračují po hřebeni, a pak sestupuji dolů – obojí v pěkném lese.

Another forest. 🙂

Kolem 3 si dávám pauzu a jen tak zkusím signál. A mám štěstí, něco málo tady je. Dávám echo domů, že jsem ok a lehce projedu zprávy, co mi přišly. V půl čtvrté vyrážím na posledních 6 mil k vodě. Tak to vypadá, že to zmáknu. 😉 První 3 míle jdou pořád lesem a nakonec se napojíme na prašnou cestu, která mě dovede do pomyslného cíle. Ok, tak to jde zvládnout z míle 607 na míli 643 jen s 5 l vody. Ale doma to nezkoušejte. 😉

Potok je místy již vyschlý, tak tam všichni bojujeme s nabíráním vody. Trvá to tedy déle než obvykle, ale nakonec mám v batohu 5 l vody. A teď rychle najít místo na spaní, protože se solidně ochladilo, jak fouká. Na míli 645 nalézám místo, které splňuje moje požadavky. 🙂

My tent during sunset after another amazing day on PCT.

Na večeři si vařím Ramen nudle a čtu si v průvodci, kam zítra na nákup. Zítra dojdu do Walker passu (míle 652) a budu stopovat do městečka Weldon, kde si vezmu další zero day.

Dneska: 22 mil, total: 645 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *