18.5.2019

V noci byla opravdu solidní kosa. Ale nejsem nějaké béčko, hej? 😂 Čas vstávání se poslední dobou ustálil mezi 7:15 – 7:30. Sice je ještě trochu zima, ale slunce již začíná přidávat na teplotě. Při snídani skoro dorazím plynovou kartuši – vydržela mi krásných 25 dní!!! Víc než spokojenost. Sejdu zpět na trail a za chvilku potkávám Nata, kterého jsem neviděl od Big Bear. Pokecáme a oba míříme na stejné místo – k silnici 2 – cca 5 mil po trailu, kde plánujeme vzít stop do městečka Wrightwood. Ano, je třeba doplnit zásoby na další štaci. Cesta se pomalu táhne dolů a já míjím ski areál.

On my way to Highway 2, I hiked around ski resort.

Jde se mi svižně a naskytne se mi pohled na poušť Mojave. Jen škoda, že je dnes v oparu, tak není tak výrazná.

Mojave desert.

Před 11 přecházím silnici s parkovištěm, protože dle mapy má být místo na stopování za parkovištěm. Nezdá se mi to, otáčím se a vidím Nate, jak je u auta ao mává na mě. Mám to cca 40 m, takže jsem hned zpátky a opět je řidičem starší pán, co “jen“ rád vozí hikery do cca 6 mil vzdáleného Wrightwoodu. Do auta nás nakonec naskáče 5 hikerů a fičíme. Dokonce dostaneme v autě i mini tour po městě. Šofér zastaví před obchodem Mtn Hardware. Ono by to normálně znamenalo železářství a zahradnictví, ale ne ve Wrightwoodu. 😉 Tam je nejen ofiko registr PCT hikerů, ale i zboží, co potřebujeme a vzadu za obchodem si můžeme nabít elektroniku a nechat batohy, když budem pobíhat po městě. Už nemusím psát, že to je zadarmo, že? Neskutečné. Tohle mě nikdy nepřestane fascinovat. A jako bonus jsme každý dostali oznak PCT. Luxus!!!

Mtn Hardware, where PCT hikers can charge phones, etc. and leave backpacks during exploring the Wrightwood.

Já musím dneska pořešit hlavně trabl s filtrem. Včera večer jsem při filtrování zjistil, že odešlo těsnění mezi vakem na špinavou vodu a samotným filtrem. Takže když filtruji vodu ve svislé poloze (ideální stav), tak mi do vaku s čistou vodou teče jak čistá voda z filtru, tak špinavá voda po filtru. To krapek nechci, hej? 😉 Samotné těsnění se neprodává, ale s borcem z prodejny jdeme ke stojanu s obyčejným těsněním a já beru sadu 10 ks za 2 dolary. Lepší než nový filtr za 40 dolarů. 😉 Zítra napíšu, jestli to klaplo a těsní to. Ještě si kupuji nové návleky a luxus večeře značky Mountain House.

Pak už vyrážím do ulic, je třeba si dát něco dobrého a taky nakoupit na dalších 5 dní. Městečko Wrightwood je dalším příjemným místem na PCT. Zakotvím v podniku Yodeler a dám si burger se salátem a grepový džus. Mezitím si píši s mamčou a nahazuji článek. Dneska to šlo jak po másle, takže mobil je ok. 🙂

Wrightwood and my lunch. 🙂

Poslední položka na seznamu, co udělat, je nákup. Obchod mě mile překvapí, že hned za pokladnami jsou 2 velké stojany skoro se vším, co potřebují hikeři. Luxusní, nemusím pobíhat po celém obchodu a hledat to.

Shopping.

Vracím se pro batoh, naložím ho a loučím se s paní šéfovou. Tito lidé mě nabíjejí parádní energií. Dneska nezůstávám jako drtivá většina ve městě, ale chci zpátky na trail – říká se tomu nero day, nejste ve městečku celý den, ale jen část dne.

Ve 14:45 zvedám palec u silnice a ani ne za 5 minut mi zastavuje sympatický chlápek Brad. Míří na svatbu svého syna, ale je ochotný mě dovést až na místo, kde pokračuje trail. Svatba se koná na půli cesty. Nemám slov. Jak už jsem psal, mám moc rád tyto setkání – opět fajn pokecáme. Na parkovišti se loučíme a já vyrážím kousek “za město“.

Kolem půl páté najdu místo a stavím stan!!! Tak brzy to snad ještě nebylo. 😂 Počasí se již kazí, a tak rychle zalezu do stanu a následující hodinku a půl přebaluji nákup a dávám si vše do kupy. Pak si trochu upravuji nové návleky a vyměňuji těsnění u filtru. Na večeři si dám bramborovou kaši a nezvykle brzo po 7 večer začínám psát článek a chystat fotky. 🙂

Dneska: 8 mil, total: 373 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *